Med näsa för det goda, Gotlands Tryffelförening

Favoritmarkera

Gotlands Tryffelförening bildades år 2000, då under namnet Gotlands Tryffelodlarförening. Sedan 2002 är föreningen öppen för allmänheten och alla med intresse för gotländsk tryffel är välkomna som medlemmar. Gotlands Tryffelförening arbetar för att sprida information om den gotländska tryffeln, hjälpa medlemmar att utveckla tryffelprodukter samt bedriva utbildning inom tryffel, tryffelodling och tryffelsök med hund. Bakom Gotlands Tryffelakademi står Gotlands tryffelförening. Båda firas under samma högtidsdag i Visby, i år den 12 november. Sällskapet har till uppgift att främja intresset för gotländsk tryffel. Det sker genom ett integrerat synsätt på den gotländska tryffeln, från odlare till slutanvändare med högklassiska produkter och upplevelser. Alla med intresse för tryffel kan vinna inträde i akademin, antingen som professionell producent eller krögare, eller som stödjande medlem – entusiast. Andra artiklar om tryffel på Gotland, se Guteinfo.

Lämna ett svar