Laddar annons
26 Sep, 2011
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Tryffel, mat för gudar, gutar och svin


Den första boken om tryffel i Sverige, skriven av Sveriges första tryffeldoktor Christina Wedén och kompletterad med läckra recept av stjärnkrögaren Norbert Lang. "Tryffel, mat för gudar, gutar och svin" är rikt illustrerad med vackra foton av Erika Lidén.

Carl Jan Granqvist har skrivit ett intressant förord och boken avslutas med en specialskriven bordsbön av biskop Lennart Koskinen.

Att boken är intressant samtidigt som den sätter guldkant på tillvaron är självklart, vem kan tycka annat. Fina recept, fakta och leta-tryffeltips varvas med vackra bilder. Det är onekligen spännande att läsa om den entusiasm som finns bland tryffelfolket på Gotland och att vi alla kan bli goda tryffelsökare, med eller utan hund. Nyttig info: Att tryffel är en svamp samtidigt som den kan vara en läcker chokladbit är förvillande. Namnet används för dem båda, gott smakar de oavsett men att veta varför de har samma namn känner inte alla till. I boken får du svar på varför chokladlyxen kallas tryffel.

Utgivare: Bokförlaget Infobooks

Tävling
Vill du vara med och tävla om en av fyra böcker går du till Vinbankens facebooksida, här.  Först rätt inkomna svar belönas med den härliga Tryffelboken!