Vinbanken-annons-Brochet-Reserve-art-nr78967-systembolagetBrochet-Reserve-art-nr-78967-systembolaget-vinbanken

Dagens klo – krabba älskar vin

Favoritmarkera

Läcker! Nog är krabban imponerande när den som här ligger utsträckt på köksbänken. Just denna var inköpt på Hemköp i Stockholm och kokad i butik, smaken var fantastisk, köttet spänstigt, rom och smör krämigt. Konstaterar att det är skillnad på krabba och krabba och att få ting är lika ledsamt som den med torr smak. Om det senare är fallet kan inte ens det bästa och piggaste vinet göra skillnad. Mitt val vid detta tillfälle var mousserande och det är bara ett av många alternativ.

Vin till krabba. Krabbköttet är kraftigt och lite sött. Äts med fördel naturell eller för den som vill med en romsås eller hovmästarsås.

Vi provade
Crémant du Jura 2004, Frankrike. 100 procent chardonnay.
Producent Domaine Grand. Vinet var inköpt på resa och hade legat i källaren flera år och mer eller mindre glömts bort. Smaken var helt fantastisk, ren, utvecklad och nyanserad med tydliga inalg av bröd och nötter. I kontakt med producent berättar de att försäljningspriset är 7.50 Euro.

Val från Systembolaget
Lachèze Brut (7420), Crémant du Jura Frankrike, 99 kronor
Bubblande och frisk smak med inslag av päron, äpplen, citrus och bröd. Trevlig.

Jacquesson Cuvée No 734 NV (7436), Champagne Frankrike, 339 kronor
Personlig favoritchampagnen för mig, just nu ska tilläggas. Smaken är nyanserad, rik av röda äpplen, citrus, mineral och nötter. Eftersmaken lång. Mycket vin och härlig champagne för rimlig peng.

Stilla vitt vin
Clotilde Davenne Bourgogne Blanc 2010 (5562), Bourgogne Frankrike, 99 kronor
Favoritproducent för vitt vin, just nu ska jag lägga till även här :-). Torr, medelfyllig smak av äpplen och mineral, inslag av fat. Lätt smörig ton. Strukturerad och välgjord. Lång eftersmak

Lämna ett svar