Vinbanken-annons-Brochet-Reserve-art-nr78967-systembolagetBrochet-Reserve-art-nr-78967-systembolaget-vinbanken
Vinbanken-massa-i-Orebro

Vad vägde Parmesanosten

Favoritmarkera

Tack till alla besökare som kom till Vinbankens monter under mässan Château Grand Cru i Örebro, 27 och 28 mars.

Jag kan förstå att de goda ostarna lockade men hemsidan fick också egen uppmärksamhet och många positiva omdömen. Gensvaret vi fick på mässan har jag tagit med mig hem och delat med skribenterna och utan tvekan kommer allas glada tillrop sporra oss till nya artiklar och uppslag. Men nu undrar ni  hur det gick med tävlingen, vem vann och vad var svaren. 

Ulrika Spjut tillsammans med sin man.

Ulrika Spjut korades som vinnare i vår tävling och hon kunde åka hem till Nyköping med 2,265 kg Parmesanost och en olivolja från Sydafrika och vinproducenten Allesverloren. Ost och olivolja är en perfekt kombination och vi gratulerar!

Andrapris, de fina champagneglasen, vanns av Maria Westöö Nilsson

Marcus Godlund lämnade sin gissning precis innan tävlingen stängde och han hamnade ruggigt nära den faktiska vikten. Pris: gourmetsalt och en korkskruv av mästarklass .

Marcus Godlund från Kumla, tredjeplats!

Första mässdagen gick tävlingen ut på att göra en ‘vinsafari’ till tre montrar alternativt att svara på tre frågor:

1. Använder vinproducenten J M Brocard ekfat vid tillverkningen av sina chablisviner? Svar, nej.
Nu var det ju så att några av er kom tillbaka till mig med information ‘från säker källa’ att producenten kan använda gamla, stora ekliggare. Så ta vinfakta med ro, så här är det ganska ofta i vinvärlden, den ena gången hör man att det är på ett sätt, nästa gång kanske på ett annat. Om det är charmigt eller frustrerande får man välja själv.
Importör: Johan Lidby Vinhandel AB

2. Är vinet Viña Hermina av årgång 2104, EKO-klassat? Svar, ja.
Importör: janake Wine Group AB

3. Är vinet Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne mousserande? Svar, ja.
Importör: Spring Wine & Spirits

Vi har dragit tre vinnare, som vi skickar helt nyutkomna böcker. Det  tre är, ‘Till bords med Systrarna Eisenman’, ‘Lisa på landet – maten & livet på gamla prästgården’ av Lisa Lemke och Håkan Larssons ‘Vinets Värld’ boken som ger läsaren en snabbkurs i att bli vinkännare. Böckerna ges ut av Bonnier Fakta.

Mässdag två löd tävlingsfrågan ‘Vad väger osten’?

Uppgiften var att Parmesanosten vägde 2 kg. Men i takt med att svaren som kom in blev allt fler och mer exakta var det helt nödvändigt att kontrollväga osten. Vågen hamnade på 2,265 kg!

Ulla Wännberg från Kopparberg fick en glasskål från Kosta Boda och boken, 101 viner av Kjörling

Ulrika Spjut som vann hade svarat 2,271, andraplats gick till Maria Westöö Nilsson från Örebro. Tredjepristagaren, Marcus Godlund från Kumla låg också mycket nära och fjärdepriset gick till Ulla Wännberg i Kopparberg.

Château Grand Cru är över för denna gång och osten är slut!

Den stora fina biten parmesanost vi tävlade ut hade skänkts av Passione Italiana, vilka även hade skickat upp den stora Pecorino- och Parmesanosten som fanns i vår monter. Ni beställer osten direkt via deras hemsida och alla som tog ett visitkort fick med sig en rabattkod.

Lämna ett svar