klassiska-drinkar-Topp-10

Topp 10 klassiska drinkar

Favoritmarkera

Skaka, blanda eller rör. Som kung i baren fixar du 10 av världens klassiska drinkar lika lätt som beställningarna droppar in. Och James Bond är som tidigare orubblig, drinken ska vara ’shaken not stirred’.

Att beställa en drink

Tiden är sedan länge förbi när en bargäst kunde segla in och bara beställa en Dry Martini. James Bond var utan tvekan en föregångare när han preciserade hur han ville ha sin drink Martini Cocktail som shaken, not stirred. Daniel Craig spelar James Bond för fjärde gången i nya filmen Spectre, som har premiär 30 oktober.

Om Bond får säga ‘shaken not stirred’ i nya rullen återstår att se. Idag kan bartendern ställa följdfrågor om du föredrar vodka eller gin, om spriten ska vara ett specifikt märke, hur torr du vill att smaken ska vara, vilken vermouth, hur många oliver och kanske, vilken sorts oliv det ska vara.

drinkar-martini-cocktail

Martini Cocktail

Martini Cocktail

Blanda väl kyld gin med torr vermouth som t ex Dry Martini eller Noilly Prat. Drinken blir torrare ju mindre vermouth den innehåller. Rör spriten väl med is och sila i ett kylt cocktailglas. Dekorera med en oliv.

 
 

margerita-drinkar

Margarita

Margarita

Tequila, med krossad is – Frozen Margarita

 
 

drink-mai-tai

Mai Tai

Mai Tai

Klassisk romdrink

 
 

bronx-cocktail

Bronx

Bronx Cocktail

Gin – världens mest använda spritsort

 
 

bloody-mary

Bloody Mary

Bloody Mary

Vodka – höghöjdresenärers favorit med tomatjuice

 
 

caipirinha-lime

Caipirinha

Caipirinha

Cachaça – brännvin med latinoursprung

 
 

Campari och juice

Campari

Campari Juice

Bitter smak som aptitretare

 
 

drink-pink-chevrolet

Pink Chevrolet

Pink Chevrolet

Jordgubbar mixas med champagne

 
 

Bellini

Bellini

Bellini

Prosecco med vita persikor

 
 

White Beach

White Beach

White Beach

Cointreau – spökvit drink till Halloween

Kommentera