Laddar annons
11 Oct, 2015
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Koka hummer

Det är skaldjurssäsong och tid för den goda hummern. Men hur kokar man hummer. Vinbanken har receptet.

Koka upp vatten, salt och dill. Beräkna så mycket att det kommer täcka humrarna, ordentligt.

Kontrollera att humrarna lever och skölj dem i rinnande kallt vatten.

Lägg humrarna i häftigt kokande spad med huvudet före och se till att spadet kokar upp igen innan nästa hummer läggs i.

Koka hummern under lock och beräkna 12-15 min för små humrar under 500 g och 15-20 min för de större.

Låt hummern kallna snabbt i spadet.

Så här kokar du hummer

Koka hummer| Recept| Skaldjur |
Beräkna 0,5 -1 hummer per portion
vatten
2 msk salt per liter vatten
dillkvistar
ev 1-2 tsk kummin, anis eller fänkål
Tid: 45 min

Servera hummern au naturel eller använd hummern i sallader, crêpes, stuvning eller gratinerad.

Klyv hummern på längden från huvudets ovansida med en kraftig kniv.

För recept: hummer au naturelgratinerad hummer