Bokrecension | Guide till vinets värld

Favoritmarkera

BOKRECENSION. Vinbanken väljer och vrakar bland utvalda kokböcker och böcker om mat och dryck.

Guide till vinets värld – Bourgogne och Piemonte

Britt Karlsson och Per Karlsson

Tukan förlag

Guide till vinets värld: Bourgogne – ISBN 978-91-7617-645-0
Guide till vinets värld: Piemonte – ISBN 978-91-7617-644-3

 

Nu utökas serien ”Guide till vinets värld” med guideböcker till Bourgogne och Piemonte. Sedan tidigare finns guider till Toscana och Bordeaux. Dessa perfekta reskamrater i pocketformat beskriver respektive område grundligt och initierat. Bra böcker att studera både innan och under vinresan.

Här finns allt från fakta om de lokala vinlagar som gäller, vilka druvor som odlas, rekommendationer på producenter att besöka etc. Författarna Britt Karlsson och Per Karlsson driver sedan många år BK Wine som bland annat ger ut böcker och arrangerar vinresor. Perfekta julklappen till den ressugne vinprovaren.

Bokserien vann nyligen första pris i tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur arrangerad av Måltidsakademien och Restauranghögskolan-Måltidens Hus. Kategorin var ”reseguider” och motiveringen; ”Med sina djupa och långtgående kunskaper har Britt och Per Karlsson skapat den första serien vinreseguider av internationell klass”.

 

 

Du är min bästa vän och jag tycker så mycket om att komma på middag hos dig

Martina Haag, Clara Block Hane – Foto av Johanna Åkerberg Kassel

Bonnier Fakta ISBN 978-91-7424-543-1

Martina och Clara är bästa vänner sedan många år. De lagar gärna mat tillsammans och äter gärna middag ihop. Nu har de givit ut en gemensam kokbok med recept, tips, uppmuntrande tillrop och pepp för alla som kanske inte alltid känner värsta inspirationen i köket.

En mysig bok som följer årstiderna och som med fina foton beskriver hela året i mat- och festbilder. Det här är inte en bok för den värsta matnörden som vill utvecklas utan för den som är lite lagom bra och vill ha inspiration. En gullig kokbok och en väldigt fin present att ge sin bästa vän.

 

Lämna ett svar