Pierre OlivierPierre Olivier

Röttorps Bästa Vin | Mogen Syrah under hundringen

Favoritmarkera

De nya vinerna på RBV denna vecka är en mogen Syrah för måttligt pris, den ständigt fyndiga verdicchion, en halvtorr riesling i ny årgång från Rheingau och en dyr och en billig vit box.

Nya viner v22 2017 på Röttorps Bästa Vin

Mogen Syrah under hundringen

Stellenzicht Golden Triangle Shiraz, 2012 för 99 kronor. Bland de röda vinerna finns i Beställningssortimentet, BS, just nu något så ovanligt som en mogen, utvecklad, lätt rökig, komplex och balanserad Syrah under hundringen. Storfynd, för den som orkar vänta någon vecka på sin beställning, till mustiga rika kötträtter och sommarens toppgrillvin. Stort vin även till finstämda kötträtter inomhus.

Fyndigt vitt allroundvin

Casal di Serra Classico Superiore, Umani Ronchi, 15/16 för 95 kronor är som vanligt en utmärkt verdicchio med bra komplexitet och längd i mild och karaktärsfull stil i sin nya årgång. Hittar Du den gamla så är det inte sämre. Ett utmärkt torrt vitt vin som passar alla och allt.

Halvtorr riesling med klass

Kloster Eberbach Riesling Kabinett, 2016 för 101 kronor är en härlig halvtorr riesling med balans och bara trevligheter hela vägen Bra i alla avseenden, inte minst till sommarens jordgubbar.

Bästa billiga friska vita boxen

Casas Patronales Chardonnay/SB 3lbox, 2016 för 189 kronor. Friskt och fruktigt med hygglig rikedom och bra fräschör Bästa billiga friska vita torra boxen just nu.

Marlborough SB på box

The Crossings Sauvignon Blanc 3lbox, 2016 för 299 kronor är en äkta Nya Zeeländsk Marlborough sauvignon blanc på 3liters box i den högre prisklassen. Ingen av de bästa från sin trakt, men än av de bästa SB boxarna. Ett hyggligt och bra matvin för motsvarande 75 kronor flaskan.

Lämna ett svar