Laddar annons
23 May, 2017
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Moget och originellt stort rödvin

Originellt och storslaget rött vin med mognad, generös röd Bordeauxblend för vardagen, torrt vitt för smakrika finare rätter, modern söt österrikare och bästa rosébubblet hittar Du bland veckans nya viner på Röttorps Bästa Vin.

Nya viner v21 2017 på Röttorps Bästa Vin

Originellt och storslaget rött vin med mognad

Quinta de Sant’Ana Mafra Baron von Furstenberg, 2010 för 240 kronor.  Ett moget originellt rikt och komplext stort rödvin med utvecklad rik eftersmak. Intressant blandning på främst touriga nacional och merlot från området norr om Lissabon. Mognaden gör det rikare mjukare och delikatare. Ett storslaget, rikt, lättillgängligt och seriöst vin till närmast fyndigt pris. Mycket intressant att prova på. Anlände i förra veckan i det tillfälliga exklusiva sortimentet och tar nog slut fort.

Generös röd Bordeauxblend för vardagen

Trio Merlot Carmenère Cabernet Sauvignon, 2015 för 85 kronor är en utmärkt, svartfruktig, ung och en aningen mullig bordeauxblend från Chile’s utmärkta vinklimat.  Kommer från distriktet Rapel, som främst är känt för sina röda viner. Görs av stora vinfirma Concha y Toro och är ett perfekt vin när man vill ha ett seriöst rejält fruktigt vin till rimligt pris.

Torrt vitt för smakrika finare rätter

Rabl Grüner Veltliner Käfterberg, 2015 för 169 kronor är en härlig och lite mäktigt rik grüner veltliner med klassiska långa rika toner inklusive en fin pepparton. Växer också med lagring. Passar bra till nästan alla rätter med smak, även vitt kött, charkuterier och rökta och gravade rätter. Anlände bland de nyanlända tillfälliga exklusiva vinerna i maj.

Modern söt österrikare

Nittnaus Beerenauslese Exquisite 37cl, 2015 för 94 kronor halvan. Ett modernt österrikiskt sött vin med bra fräschör och syra. Den nuvarande årgången lite tyngre och ofriskare än den förra men ändå riktigt bra efterrättsvin i många sammanhang. Har blivit mycket populärt i Sverige under de senaste åren.

Bästa rosébubblet

Rotari Rosé, 2012 för 119 kronor är i sitt prisläge det klart bästa rosébubblet nu på Systembolaget. Mousserande rosé kan som här vara ett riktigt bra vin med stor fräschör kombinerad med doft och smak innehåll med klass. Bubblorna ger fräschör hos ett vin som är fem år gammalt och vid lagringen på jästfällningen utvecklat stor finess och komplexitet. Stilla roséer måste var purunga och därmed innehållslösa för att bibehålla fräschören. Detta vin tycker jag är överlägset i alla situationer en stilla rosé, med eller utan mat. Vinet görs på samma druvsorter och med samma metoder som champagne, inklusive en riktigt lång lagring på jästfällningen.