Akvavit – Fräscha sommardrinkar på nubbe!
AKVAVIT. Spännande drinkar gör du av rester från Midsommarbordets snapsar. Här har vi samlat några av Vinbankens drinkrecept, alla spännande blandningar av akvavit.
Skandinavisk akvavit passar inte bara att ”nubba”, för vem vill det när man sitter i en bar. Dessutom, att de kryddade brännvinen bara ska ha en plats vid middagsbordet (där de förvisso passar utmärkt) är det många bartenders som har synpunkter på.
Kryddade brännvin ska vi uppskatta som ett kulturarv och använda mer, säger en av barscheferna vi talade med. Inte oss emot när drinkarna är som på förslag här!
Blanda sommardrinkar av snaps från Midsommar
-
Punsch Me
av O.P. Andersson, flaggpunsch, citron och socker. Inget fast recept, kör på Volley och läs art. om Smaka Rest & Bar i Gbg
-
Haymarket Mature Heritage
av Linie Aquavit. På bild längst ned i artikeln.
-
Aalborg tonic med Sturehof
det finns inget recept men kör som GT fast med Aalborg Jubileum och sedan läser du artikeln om Sturehof och Oktagonen
-
Haymarket Cross the Border
mästaren på drinkar är barchef på Haymarket, Christian Grevius har än en gång använt Linie Aquavit
-
Haymarket World n Beyond med Lysholms Linie Aquavit
Christian har än en gång gått all in med Linie Aquavit, denna är undertecknads favorit!
-
Gondolens starka husdrink, Röd Dansk
blandas med Aalborg Taffel Akvavit
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att kommentera