Laddar annons
Drink till midsommar 2024 - tips på tre midsommardrinkar
15 Jun, 2024

Drink till midsommar 2024 - tips på tre midsommardrinkar

Ni sitter vid det långa bordet. Kransarna är klara. Solen ligger på. Oron för regnet är som bortblåst. Det har blivit dags för en drink nu när det är midsommar. Här tipsar vi om våra tre bästa midsommardrinkar 2024. 

Varje år delar vi med oss av våra bästa tips på midsommardrinkar baserat på trender som vi själva sett. Årets lista består av några oväntade val av drinkar. Vi har bland annat en trogen klassiker som vi haft med tidigare år, men vi tipsar även om två drinkar som du troligtvis inte testat förut. Om du blir sugen på en drink till midsommar så har du kommit rätt. Här bjuder vi på tre somriga drinkar med fräscha och goda inslag i sig. 

Årets midsommardrinkar

  • Limoncello Dicapri Spritz
  • Penicillin
  • Chnaps

Drink till midsommar 2024 - tips på tre midsommardrinkar

Limoncello DiCapri Spritz

Den första drinken vi tipsar om är också den mest klassiska och den mest trygga när det vankas midsommarfirande. Den bjuder på syrliga, söta och väldigt fräscha inslag. Och enligt oss är den här drinken ett val som alltid går hem. Det bästa av allt är att den är hur enkel som helst att göra. Du får det bästa av både Italien och Sverige i den här midsommardrinken. 

Penicillin

Den andra drinken är en lite speciell drink. Vid en första anblick tycks den kanske inte vara så där väldigt somrig av sig, men när man granskar den lite mer, och när man testar den, så inser man att den bjuder på allt man önskar sig av en drink till midsommar. Den liknar en whisky sour, men istället för en rökighet så får man en intensiv fruktighet. Det är friskt, fräscht och lyxigt. Det här kan nog vara midsommarens största överraskning vid firandet. En drink som imponerar. 

Chnaps

Drink nummer tre är snarare en snaps och inte en drink. Den här behöver du dock förbereda några dagar innan för att få till den optimalt, men det är värt det, vi lovar. Tänk dig att du skapar en somrig snaps på egen hand, där du får bäriga, vaniljiga, blommiga och smöriga inslag på samma gång. Det är ett roligt projekt och resultatet blir imponerande.