gloggmingel-juliga-minipizzor-med-gronkal-blamogelost-dadlar-vinbanken

Glöggmingel – Juliga minipizzor med grönkål, blåmögelost och dadlar

Favoritmarkera

GLÖGG. Vegetariska tilltugg till glöggmingel är juliga minipizzor. Gott, läckert och enkelt att förbereda.

Helst ska de små pizzorna serveras nygräddade, de smakar bäst då, och du förbereder det mesta i god tid. Och när gästerna kommer är det enkelt att sätta i gång gräddningen. Toppa gärna pizzorna med en kryddig olivolja. Gott till glöggmingel!

Recept | Minipizza med grönkål, blåmögelost och dadlar

En rulle färdigköpt pizzadeg
1 dl crème fraiche
150 g blåmögelost
8 dadlar
1 pkt mozzarella
200 g grönkål
2 msk smör
salt, nymalen svartpeppar

Karamelliserad rödlök

2 rödlökar
1 msk smör
2 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
Topping
0,5-1 citron. Eko.
några kvistar färsk timjan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250 grader. Ta bort stammen från grönkålen och strimla fint.

2. Stek mjuk i smör på medelhög värme under några minuter.

3. Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken mjuk och glansig i smör, i en stekpanna. Tillsätt sockret och rör tills det lösts upp. Häll i balsamvinäger och låt småkoka i cirka 3 minuter. Ta bort från värmen.

4. Rulla ut degen, dela i fyra delar och tryck ut till avlång form. Bred på tunt med crème fraiche. Fördela grönkål, karamelliserad lök och ädelost över pizzorna. Kärna ut dadlarna, skiva och strö över.

5. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter eller tills pizzorna är gyllene. Ta ut pizzorna och toppa med rivet citronskal och färsk timjan.



Kommentera