VEGAN. Baba ghanoush är en grillad aubergineröra. Passar utmärkt bra till grillat och många andra rätter, kött eller fisk.
I detta recept lagas röran härligt krämig. Servera som dipp och till grönsakstänger eller som fyllning i pitabröd.
Beroende på tillfälle och råvara, om röran serveras till mat, passar olika drycker. Många förslag, vitt, rött eller rosé och fler, hittar ni under "Vinbankens topplistor".
Recept | Baba ghanoush - grillad aubergineröra , cirka 3 dl
2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
3 vitlöksklyftor
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini eller majonnäs
1 tsk saltTill garnering
granatäppelkärnor
persilja till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.
3. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.
4. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.
Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
För än fler vintips, surfa in på Vinbankens vinköplista.
BILD. +ytterligare recept, https://www.ica.se/recept/klassisk-baba-ganoush-722113/