TILLTUGG. Kamut, vegetariska tilltugg som passar prosecco. Här lagade som friterad Kamut.
Kamut vegetariska tilltugg. Receptet har vi fått från producenten Zonin och är som vi tycker ett suveränt alternativ bland tilltuggen i det vegetariska, och för all del även veganska, köket.
Kamut vegetariskt tilltugg, 4 portioner
400 g Kamut
salt
söt paprika
olja till fritering
Gör så här
1. Häll vatten (enligt anvisning på förpackning) salt och lite av paprikan i en kastrull. Koka upp. Lägg i Kamut (en sorts vete) som får koka i 30 min. eller till dess kornen är mjuka.
2. När klart, sprid ut jämnt på en plåt som ni täckt med bakplåtspapper. Torka i ugn, på cirka +90 C till dess att helt torrt.
3. Bryt upp i mindre bitar och fritera i olja. Krydda med salt och sprinkla med finhackad paprika, alternativt krydda med paprikapulver.
Vad är prosecco och senaste topplistan över bästa prosecco-köpen.
Vad är kamut?
Ett registrerat varumärke i USA. Kamut är vanliga vetekorn.>7h2>
Bild: Växthuseffekten.se