Laddar annons
Kamut - vegetariskt tilltugg till prosecco
25 Oct, 2018

Kamut - vegetariskt tilltugg till prosecco

TILLTUGG. Kamut, vegetariska tilltugg som passar prosecco. Här lagade som friterad Kamut.

Kamut vegetariska tilltugg. Receptet har vi fått från producenten Zonin och är som vi tycker ett suveränt alternativ bland tilltuggen i det vegetariska, och för all del även veganska, köket.

Kamut vegetariskt tilltugg, 4 portioner

400 g Kamut
salt
söt paprika
olja till fritering

Gör så här
1. Häll vatten (enligt anvisning på förpackning) salt och lite av paprikan i en kastrull. Koka upp. Lägg i Kamut (en sorts vete) som får koka i 30 min. eller till dess kornen är mjuka.

2. När klart, sprid ut jämnt på en plåt som ni täckt med bakplåtspapper. Torka i ugn, på cirka +90 C till dess att helt torrt.

3. Bryt upp i mindre bitar och fritera i olja. Krydda med salt och sprinkla med finhackad paprika, alternativt krydda med paprikapulver.

Vad är prosecco och senaste topplistan över bästa prosecco-köpen.

Vad är kamut?
Ett registrerat varumärke i USA. Kamut är vanliga vetekorn.>7h2>

Bild: Växthuseffekten.se