kamut-snacks-passar-till-prosecco-vinbanken

Kamut – vegetariskt tilltugg till prosecco

Favoritmarkera

TILLTUGG. Vegetariska tilltugg som passar utmärkt bra till prosecco är som här, friterad kamut.

Receptet har vi fått från Zonin och är som vi tycker ett suveränt alternativ bland tilltuggen i det vegetariska, och för all del även veganska, köket.

Kamut – tilltugg, 4 portioner

400 g Kamut
salt
söt paprika
olja till fritering

Gör så här
1. Häll vatten (enligt anvisning på förpackning) salt och lite av paprikan i en kastrull. Koka upp. Lägg i Kamut (sort vete) som får koka i 30 min. eller till dess mjukt (beror lite på vilken kvalitet riset har).

2. När klart, sprid ut Kamut jämt, på en plåt som ni täckt med bakplåtspapper. Torka i ugn, på cirka +90 C till dess att helt torrt.

3. Bryt upp i mindre bitar och fritera i olja. Krydda med salt och sprinkla med finhackad paprika, alternativt krydda med paprikapulver.

Lämna ett svar