Vin till smördegssnurror-vinbanken

Vin till smördegssnurror

Favoritmarkera

Vin till smördegssnurror är mousserande och gärna en prosecco om tillfället är mingligt, festligt. Vi har hittat en ärlig, bussig prosecco i ordinarie sortimentet.

Snabbt och gott! Servera på buffé, som drinktilltugg eller som “något litet” att knapra på. Gärna till ett glas bubbel som en prosecco. Okomplicerat är bäst!

Gå hit för fler recept på drinktilltugg och smårätter!

Prosecco Pizzolato 2012 (7870)


La Cantina Pizzolato, Prosecco Italien, 95 kr
Druvor: Glera
Fruktig och lätt blommig smak.
Passar till: som ett glas bubbel med vänner.
Betyg: 3

RECEPT | Smördegssnurror

16 stycken

1 ark fryst smördeg som tinat
0,5 dl riven ost
2 msk riven parmesan
lite finhackad persilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Kavla ut smördegsarket till ca 20×16 cm. Strö riven ost och riven parmesan över smördegen. Rulla ihop från kortsidan och skär i centimetertjocka skivor.

3. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda 1 5-7 minuter så att de blir gyllenbruna.

4. Strö över lite persilja.

Recept och bild ur kokboken vi gillar bäst just nu, “Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal”. Här kan ni läsa recensionen.

Lämna ett svar