VEGO. Savant Bar i Stockholm är all in vegetariskt och på vinlistan finns bara naturviner. Vinbanken fick ett recept på restaurangens bästa vegorätt, rostade blomkål med extra allt.
Vi vill också passa på att framföra hälsning från Savant Bar att vin och vegomat gör sig utmärkt i kombination och att vi är hjärtligt välkomna till dem. Trevligt!
Här läser du: Krogrecension Savant Bar av Daniel Retz
Nedan är receptet på den rostade blomkålen med ost, picklad svamp och jalapenos. Som tidigare när recept kommer direkt från restaurangen, läs noga och uppskatta själv mängden ingredienser.
Vin till blomkål som hos Savant Bar
Spier Signature Sauvignon Blanc Sémillon 2019 (2234)
Spier Wines, Coastal Region Sydafrika, 79 kr
Druvor:74% sauvignon blanc, 26% semillion.
Alkohol: 13,5%
Socker: 3 g/l.
Torr, medelfyllig och frisk smak av krusbär och fläder, vinbärsblad och solig citrus, aprikos plus hintar av lime. Bra längd. Trevligt, enklare vin.
Passar också till: perfekt till enkla rätter, get- eller färskost med gröna örter, till skaljdur eller småplock som grönsaker och en lätt syrlig dippsås. En knivsudd asiatisk smak kan också passa bra, prova gärna med koriander.
Betyg: 4
Varsågoda, recept vegorätt med blomkål från Savant Bar.
Recept | Rostad blomkål, Wrångebäcksost, picklad svart trumpetsvamp och jalapenos
Ostkräm
50 g Wrångebäcksost eller annan lagrad hårdost
1/2 dl grädde
1 äggula
1dl matolja
Så gör du:
1. Koka upp grädde och tillsätt ost, om den blir för kall så värm lite under omrörning.
2. För över blandningen till ett litermått, mixa först i äggula och sedan matoljan med hjälp
av en stavmixer till en slät kräm, blir den för tjock så späd med vatten.Picklad svart trumpetsvamp, ingredienser
100 g svart trumpetsvamp eller trattkantarell
1/2 dl matolja
1/2 dl vitvinsvinäger
Så gör du:
1. Koka upp matolja och vinäger, lägg i svampen och sjud upp, dra sedan av från spisen.
Rostad blomkål
1 st stort blomkålshuvud
Så gör du:
Värm ugnen till 225 grader.
1. Bryt blomkålen i lagom stora buketter.
2. Sprid ut blomkål på en plåt i ett lager och häll på lite matolja och salt. Baka blomkålen mjuk.
3. Strimla jalapenos och sila av vätskan från svampen, smaka av med salt.
4. Blanda blomkål med ostkrämen och smaka av med salt.
5. Lägg upp på tallrikar och toppa med jalapenos och svampen.
Här hittar du: Savant Bar.
Tack för bild och recept!