vin-till-heta-skaldjur-recept-vinbanken

Vin till heta skaldjur med olivolja och vitlök

Favoritmarkera

VIN OCH MAT. Vin till heta skaldjur med olivolja och vitlök är vitt, torrt och friskt från Muscadet de Sèvre-et-Maine i Frankrike.

Vin till heta skaldjur med olivolja och vitlök är ett snyggt vin från Muscadet de Sèvre-et-Maine, Loire i Frankrike. Bara för att i dag känns som fest har jag lagt till ett vin. Ett uppgraderat val från samma ursprung.

Snabbval till vintipset

RECEPT | Heta skaldjur med olivolja och vitlök

1 påse (400 g) skaldjursmix
3 vitlöksklyftor
1 msk persilja, hackad
2 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk röd chili, strimlad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°.

2. Tina skaldjursmixen och låt rinna av väl.

3. Hacka vitlök och persilja och blanda med olivolja tillsammans med salt och strimlad chili. Lägg skaldjuren i en ugnsform och häll på olja så att det täcker skaldjuren. Värm i ugnen ca 10 minuter. Servera med skivor av baguette.

Vin till heta skaldjur med olivolja och vitlök

1. Domaine de Bournaire 2016 (5799). EKO

VGC Vins de Grandes Cuvées, Muscadet de Sèvre-et-Maine Frankrike, 109 kr
Druva: Melon de Bourgogne
Torr, frisk smak och på tungan finns en lätt livlighet, snarare än sprits. Smaken är grönfruktig av mogna äpplen och päron och det finns drag av citrus plus en tydlig mineralton. Eftersmaken är lång och vinet fungerar utmärkt som fördrink på festen, till skaldjur eller vegobiffar med fransk senap eller till den gräddiga svampsoppan (magiskt god kombo).
Betyg: 5

Extravin för alla som vill dricka och äta “klockrent” med stil och finess.

2. Chateau de la Gravelle Gorge 2014 (77191)

Véronique Günther-Chéreau, Muscadet de Sèvre-et-Maine Frankrike, 169 kr
Druvor: Melon de bourgogne
Torr, medelfyllig, friskfruktig av gul, vit och grön frukt, smak av mineral, tång, sälta, lätt knäckig hint. Lång.
Omdöme: Fantastisk, mineraldriven och balanserad. Låg syra, men absolut inte platt.
Passar till: Ostron i olika former, råa och tillagade
Betyg: 5

För fler recept – konsultera Vinbankens receptbank.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

Lämna ett svar