Vinbanken-annons-Brochet-Reserve-art-nr78967-systembolagetBrochet-Reserve-art-nr-78967-systembolaget-vinbanken
Vin-till-gravlaxsallad-i-tunnbrodkorgar-vinbanken

Vin till gravlaxsallad i tunnbrödkorgar

Favoritmarkera

VIN OCH MAT. Utmärkta vita EKO-vinet har en av Systembolagets finaste etiketter.

Vin till gravlaxsallad. Vinet är ekocertifierat, vitt, friskt och elegant. Smakens tydliga fruktsyra balanserar laxens fetma och sälta. Kombinationen är hur god som helst och en perfekt, lättare måltid på sommaren.

På etiketten är en nyckelpiga avbildad. Nyckelpigan får ofta symbolisera ekologiskt jordbruk. Enledningen är att nyckelpigor älskar att mumsa på bladlöss. En odling där nyckelpigor trivs är alltsså inte besprutad.
Snabbval

RECEPT | Gravlaxsallad i tunnbrödkorgar

4 portioner, förrätt eller tilltugg

600-700 g gravad lax
0,5 purjolök
6 medlstora potatisar, kokata och kalla
4 hårdkokta ägg, kalla
Senapssås, köpt eller hemgjord
Citron
Malen svartpeppar
1 pkt hårt tunnbröd
Finklippt gräslök

Vill du lyxa till det: toppa med löjrom eller färska, skalade räkor

Gör så här

1. Skär laxen i små fina bitar. Hacka purjolöken, tärna potatisen fint och hacka äggen.

2. Blanda purjolök, potatis, ägg och lax med ett par matskedar senapssås. Smaka av med några droppar pressad citronsaft och nymalen svartpeppar.

3. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ett ugngaller över kastrullen. Placera en skiva tunnbröd på gallret och täck med en handduk. Låt brödet mjukna av ångan. ta tunnbrödet från gallret och forma det över ett upp och nervänt dricksglas.

4. När brödet har svalnat ha du en tunnbrödskorg. Fyll med gravlaxsalladen. Garnera med gräslök.

Vin till gravlaxsallad i tunnbrödkorgar

1. Sander Riesling trocken 2019 (5368). EKO.

Weingut Sander, Rheinhessen Tyskland, 109 kr
Druvor: Riesling
Alkohol: 12%
Socker: 5 g/l.
Torr, lätt och frisk smak av mogna äpplen, syrlig citrus och mineral. En gul hint som av persika och ananas skymtar i kulissen i en annars tajt frisk smak. Bra längd (eftersmak).
Passar till: Utmärkt till skaldjur naturel, till sallader med vinegrette eller till ceviche.
Betyg: 4

Fler recept finns i Vinbankens receptdatabas.

Vinbanken väljer i första hand, men inte alltid, vinförslag till inläggen: topplistor, vinköplistan (fredag) och vin- och mat i kombination (måndag), ur annonsörers portföljer. Kolla oss gärna.

Lämna ett svar