Laddar annons
Bästa lambrusco 2024 – topplista
30 Jun, 2024
Uppdaterad: 
5 Jul, 2024

Bästa lambrusco 2024 – topplista

Som ni kanske märkt av vid det här laget så är undertecknad riktigt svag för det pärlande röda vinet lambrusco från Italien. När vi nu har hunnit med att testa en stor bit av utbudet av lambrusco så har det blivit dags att sammanställa och utse bästa lambrusco 2024. 

Lambrusco har fortsatt ett svagt rykte i Sverige, mycket på grund av att det faktiskt var populärt här för flera årtionden sedan. Men på den tiden var vinerna alltid söta och det har satt sina avtryck än i dag. Men det har hänt mycket på lambrusco-scenen. Vi har sett massvis av torra viner komma fram, men även de söta vinerna har tyckts bli bättre och mer balanserade än vad de var förut. Och det är viner som imponerar mer och mer för varje år. Redan förra året utsåg vi de bästa lambrusco-vinerna, och i år har det blivit dags igen. Här nedan har ni vår topplista över bästa lambrusco 2024, både på ystembolaget men även på Vinoteket. 

Info om lambrusco

Lambrusco är ett samlingsnamn på flera olika sorters druvor. De tre vanligaste varianterna är lambrusco di grasparossa, lambrusco di sorbara och lambrusco salamino. Merparten av all lambrusco är gjord enligt charmat-metoden, vilket innebär att bubblorna kommer till i en trycktank. Lambrusco har sitt ursprung i hjärtat av Italien, nämligen Emilia-Romagna.

Bästa lambrusco 2024 - topplista