Laddar annons
Bird
10 Mar, 2016
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bird

RECENSION BIRD Streetfoodrestaurangen Bird fokuserar som namnet antyder på fjäderfän. Beställ tacos, kryddiga kycklingvingar och mac n’ cheese och sköljd ned det med ekologisk cava.

Vinden får skylten med den kubistiska fågeln att sjunga. Inte som en talgoxes första vårdrill utan mer likt ett uppgivet suckande. Vi öppnar dörren till fågelbaren Bird och möts av ett långbord av plywood över vilket det hänger ett huvud av koppar. Till tonerna av Jurassic 5 slår vi oss ned vid ett fönsterbord under en rad med nakna glödlampor som börjar att dingla till takterna av Concrete Schoolyard.

För den som tycker att Daniel Crespis koncept Djuret, där fokus ligger på ett djur i taget, är för komplicerat finns Bird Bar vars meny uteslutande består av fjäderfän. Tänk: kyckling och anka snarare än tornfalk. Fågelbaren drivs av Mattias Wittrock, Oskar Davidsson och Filip Jakobsson, och deras koncept är att erbjuda streetfood, cocktails, öl och cava till fullt hanterbara priser.

Birds meny – allt utom fågelmat

Fågeln är det mest irriterande djuret som finns. Levande. Serverat i form av buffalo wings, confiterad anka eller nedhackad i en taco är den människans bästa vän.

Vi beställer in ekologisk cava och bläddrar helt kort bland arterna i menyn innan vi bestämmer oss för Chicken Tacos med mangosalsa och habaneromajo (som visar sig vara generöst tilltagen i kryddningen), Hot Wings med bluecheesedipp (där kryddningen är en mer påfallande) och Mac n’ cheese med smulade ostbågar samt pommes med tryffeldipp.

Det är mycket vällagat och smaken är utmärkt, efter en Pistonhead vill jag säga fantastisk och efter ytterligare en är det dags för notan. Det kostar som att köpa en undulat.

Bird

Profil: Fågelbar.
Adress: Regeringsgatan 89, Stockholm.
Klientel: Clownen Manne med familj.
Vinlista: Två röda, två vita. Välj ekologisk cava.
Typsituation: Till efterrätt: våtservetter.
Betyg: