Laddar annons
Bokrecension | Rutabaga
3 May, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bokrecension | Rutabaga

BOKRECENSION. Mathias Dahlgren öppnade den vegetariska topprestaurangen Rutabaga 2017. Nu kommer kokboken med samma namn. En intensiv och spännande djupdykning i det stora gröna.

”Min förhoppning är att den här boken kan bidra till att nyansera bilden något av vegetarisk mat i framtiden. En tallrik god mat är alltid en tallrik god mat, oavsett vad som ligger på tallriken. Så enkelt är det!”

Så skriver Mathias Dahlgren själv i boken Rutabaga, en 1,5 kilo tung kokboksexpedition ut i en fantastisk, smakrik, spännande och nyskapande vegetarisk värld.

En morot är en morot är en morot. Ha, det tror ni bara. Reducera, kolgrilla, raspa lime över, krydda med garam masala, avsluta med brynt smör. Moroten 2.0 alltså. À la Dahlgren.

En del rätter är komplicerade, andra lättare att svänga ihop även för den som inte är så erfaren. Men även de enklare rätterna, de som inte ens behöver tillagas, låter underbara. Vad sägs om råhyvlad karljohansvamp på krämig Brillat Savarin, toppat med brynt smör och nymalen svartpeppar.

 

 

Rutabaga – med fokus på grönsaker | bokrecension

Förlag: Bonnier Fakta
ISBN: 9789174246766
Text: Mathias Dahlgren
Foto: Lennart Weibull

Mer om boken Rutabaga – med fokus på grönsaker

Mathias Dahlgren är en av Sveriges mest meriterade kockar och krögare. Han har dessutom, som ende svensk, vunnit världens mest prestigefulla tävling för kockar, Bocuse d’Or.

I den här boken delar han sina underbara smaker, upptäckter och trevlig små tips med oss på ett både vackert och informativt sätt.

Recepten utgår från det som serveras på restaurangen givetvis, och här finns allt från drinkar, bröd, syrade grönsaker, snacks och desserter. Och väldigt mycket mer.

Ett måste för alla som tycker om grönsaker, alla som vill lära sig mer om vegetarisk matlagning och de som vill njuta av nytänkande gröna recept ackompanjerade av oerhört vackra foton. Presentboken till den intresserade och engagerade matlagaren.

Huvudfoto: Fotot på Mathias Dahlgren är taget av Thron Ullberg.