BOKRECENSION. Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal är en ny bok av författarna Katarina Nordgren och Tomas Södergren. Inspirationen är hämtad från Trädgårdscaféet på Slottsträdgården Ulriksdal och följer som ett pärlband av färger med i bokens vackra bilder.
Många av fotona blommar lika vackert som rätterna ser aptitliga ut. Ätbara blommor används kanske inte så mycket men oj så vacker och färgstark till och med den enklaste rätten kan bli. Kockarna på Ulriksdal har delat med sig av sina bästa vegetariska recept, som lika lätt kan göras om till veganvänliga recept.
Med kockarnas recept, råvaror direkt från köksträdgården och författarnas öga för färg och maträttens komposition blir det rätt. Vi äter gärna vegetariskt när maten är så här färgstark och rätterna lika lättlagade.
Vinbanken har lagat flera rätter och till och med bakat en sommartårta (som vi inte vanligtvis gör eller ens är bra på) med mycket lyckat resultat. Se recept och vintips: Vin till sommartårta.
BOKRECENSION | Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal
Författare: Katarina Nordgren och Tomas Södergren
Foto: Tomas Södergren
ISBN:Vinbankens betyg: 4 av 5