Laddar annons
Bubbel och mousserande vin under 150 kronor
16 Dec, 2023

Bubbel och mousserande vin under 150 kronor

För att undvika besvikelse och otrevlig stämning vid nyårsfirandet så har Vinbanken listat de fem bästa mousserande vin under 150 kronor. Samtliga går utmärkt att matcha till hummersoppan eller en räkcocktail, men de njuts minst lika bra i minusgrader utomhus med krutdoftande stjärnhimmel.

Sannolikheten att det dricks bubbel på nyårsafton är förmodligen mycket hög. Om man mot all förmodan skulle välja bort den dyra champagnen och satsa på något annat bubbligt så finns det en hel del alternativ. 

Inflationen som innebär högre priser på hela marknaden och mindre pengar kvar i plånboken är tuff för alla. Inte minst för vinproducenter och leverantörer som måste höja sina priser på produkter som konsumenter har ett vant köpbeteende kring och därför kan få en smärre chock av prishöjningen då produkter riskerar sämre rykte. Trots det så tycks det inte alls svårt att finna bra prisvärt mousserande vin under 150 kronor. Systembolaget erbjuder drygt 350 olika buteljer i kategorin: mousserande vin, 75 cl flaska och prisrangen 150 kronor, så urvalet är enormt. 

Selekteringen fick till slut bli att välja ett bubbel från varje land, vilket innebär att fem viner från fem olika länder har rankats i toppen. Frankrike, Italien, Sydafrika, Nya Zeeland och Argentina är de länder som valts ut. 

En röd tråd för samtliga viner är att de använder sig av internationellt kända druvsorter som Chardonnay och Pinot Noir . Ett sammanträffade? Snarare är det så att dessa två druvor blivit så erkänt stora i vindistriktet Champagne så resterande vinvärlden tagit vid och försökt skapa något som kan liknas vid det och som man lyckas! 

Bubbel och mousserande vin under 150 kronor