28 May, 2010
•
Uppdaterad:
6 Sep, 2023
Chilimarinerad karré med jordnötssås
Fläskkarré är mångas favorit under grillsäsongen. Varianter på marinader, kryddor och tillbehör är oändliga. Det här receptet har en aning hetta av chilimarinaden såväl som att jordnöttsåsen ger helheten balans.
Recept hittar ni här. För vintips se gårdagens inlägg om "grillviner" och för alla som hellre väljer öl passar de med moderat beska, helst av mörkare lagertyp men även en veteöl med ordentlig smak kan vara kul i kombination.
Ovärderliga grilltips hittar ni hos Arla, följ länken här.
Ett öl förslag är:
Oppigårds Inwit (11751), 4,5%, flaska 330 ml, 18,50 kronor. Lanseras 1 juni 2010!
Smaken har inslag av koriander, apelsinskal, svartpeppar och stjärnanis. Spännande kombination när serverad till grillkryddat fläskkött.