Laddar annons
Dags att tända årets första grill – 3 tips på grillviner
13 Apr, 2025

Dags att tända årets första grill – 3 tips på grillviner

Grillning är en av sommarens mest uppskattade aktiviteter och när värmen och dofterna från den sprakande grillen sprider sig, är det ingen tvekan om att maten ska följas upp av ett passande vin.

Grillad mat blir mer smakrik oavsett om du grillar kött, grönsaker eller fisk vilket också behöver anpassas av valet av vin. Här kommer tre vintips med anpassad mat som förhöjer de allt mer ljusa kvällarna. 

Tips på tre grillviner

  • Irpinia
  • Couvent des Jacobins
  • Rutini

Dags att tända årets första grill – 3 tips på grillviner

  • Irpinia Aglianico Tenuta Cavalier Pepe

    Irpinia Aglianico Tenuta Cavalier Pepe

    2023
    italienItalien
    750 ml
    14%

    Druvan Aglianico är den mest odlade blåa druvan i södra Iltalien. Här finner vi varma toner i form av plommon, chorizokorv, salvia och nymald svartpeppar. Utmärkande tanniner som också hjälper till att öka längden på vinets smak i munnen. Passar utmärkt grillat fläskkött, gärna grillspett med grön paprika, lök och svamp. Drick 23-28. Finns på hyllan i utvalda butiker, annars beställning. 

    159 kr
  • Couvent des Jacobins  Bourgogne Blanc

    Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc

    2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Smakrik Chardonnay från det klassiska Bourgogne, Frankrike. Vinet är lite av en klassiker på Systembolaget och har funnits på hyllan sedan 2006. Vinet är ungt och har friska inslag av citrus, vit persika, gröna äpplen och smör. Av fatlagringen kommer nötighet och cederträ. Komplex smak med ett uppfriskande mineralavslut. Servera till valfri fisk som slås in i foliepaket med potatis, fänkål, smör, citron och gräslök. Lägg på grillen och njut. 

    219 kr
  • Rutini Cabernet Franc

    Rutini Cabernet Franc

    2017
    argentinaArgentina
    750 ml
    14%

    Vinet kommer från Uco Valley som ligger i Mendoza, Argentina. Med hjälp av bergskedjan Anderna så kan man odla på höga höjder, vilket ger mer syra till druvorna och slutligen vinet. Ingen drottningsylt här! Druvan Cabernet Franc är känd från både Loiredalen och Bordeaux men blir här något generösare. Vinet är rustikt och tät i både färg och smak. I smak och doft hittar vi björnbär, solmogna plommon, grön paprika, vanilj och choklad. Servera till det som Argentina gör bäst, grillat nötkött, rikligt med chimichurri, grillad sparris och ugnsrostad potatis så är kvällen fullbordad! Finns i beställningssortimnetet. 

    159 kr