I vanlig ordning har jag lagat, ätit och druckit mängder med mat och vin. Ljuvligt har det också varit att njuta av den underbara solen. Idag kommer på er begäran två nya grillrecept, för tips på boxvin finns flera här på Vinbanken.
Jag har även varit på konferens och menyn hittar ni längst ner i inlägget. Konfererar man, måste man ju som alltid äta och dricka...jobbig vecka...
Sallad med kallrökt skinka, grillad pilgrimsmussla och nektarin samt filoncini
1 nektarin, skuren i 4 klyftor
4 stora pilgrimsmusslor
4 skivor kallrökt skinka
80 g salladskott
4 filoncini
Olivolja, Casa Di Luca
Salt och flingsalt
Vänd nektarinklyftorna och pilgrimsmusslorna i salt och olivolja. Grilla dem hastigt på hög temperatur. Lägg skinkan på tallriken med pilgrimsmusslan och nektarinklygtan ovanpå. Vänd salladen i lite olivolja och flingsalt. Servera med en knaprig filoncini
Grillad fläskkarré med råstekta primörmorötter samt bakad potatis fylld med vitlök och timjan
4 skivor fläskkarré a 160-180 g
½ gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, skivad
Olivolja, Zeta Olivolja Classico
Grovt hackad timjan, salt och svartpeppar
2 bakpotatisar
40 g smör
1 vitlöksklyfta, finhackad
1msk dijonsenap
1 msk pressad citron
Finhackade timjanblad och salt
1 knippe primörmorötter, skalade
1 tsk strösocker
1 msk citron
Olivolja, Zeta Olivolja Classico
Salt
Värm ugnen till 200 C. Marinera fläskkarrén i gul lök, vitlök, timjan och olivolja. Ugnsbaka potatisarna på ett galler i ugnen c:a 60 minuter, tills de är mjuka. Ta ut och dela potatisarna på hälften. Gröp ur innanmätet och lägg det i en bunke tillsammans med övriga ingredienser till potatisen. Blanda runt ordentligt och stoppa tillbaks potatisröran i potatisskalen. Sätt tillbaks potatisen i ugnen. Värm en stekpanna till högsta temperatur och stek morötterna i lite olivolja, c:a 1 minut. Häll på socker, salt och citron. Fortsätt stek till vätskan kokat bort och morötterna blivit lätt karamelliserade. Lyft upp morötterna och lägg dem på en assiette. Salta och peppra karrén, grilla den på hög temperatur c:a 3 minuter på varje sida, till fin färg.
Trevlig helg!
Mattias, Modern Gastronomi