Laddar annons
Göteborgs bästa barer
12 Nov, 2015
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Göteborgs bästa barer

GÖTEBORGS BÄSTA BARER RECENSION Linnéstan är navet i Göteborgs mer eller mindre alternativa krogliv. Längs Långgatorna hittar du några av stans bästa barer.

Barer som Café Publik och Holy Moly reser sig likt utsträckta långfingrar mot gentrifieringen på Andra Lång. Här kan den med en fäbless för betong och tacokvällar fortfarande stilla sitt begär.

Här är de, Göteborgs bästa barer:

Café Publik

Café Publik bildar en treenighet tillsammans med Bar Kino och Pustervik. Baren består av en och en halv våning och liknar vagt ett gesällprov från en kurs i betonggjuteri. Det andas Berlin, slaget om Berlin. Den helgjutna betongen kompletteras med träytor där namn och intrikata meddelanden karvats in.

Förutom kvarterets dyraste öl erbjuds, från köket, exempelvis räckmackor och fisksoppa samt olika typer av sallader, allt för runt hundralappen. Men du bör satsa på tortellonin. Och att komma i tid, om du inte vill äta den stående.

Här beställde jag två Corona och personen bredvid tittade på mig som om jag bar en mössa av smält ost, ”Stockholmare?”, frågade han.

Profil: Bar.
Adress: Andra Långgatan 20.
Betyg: 4 av 5.

Till hela recensionen av Café Publik

Holy Moly

Holy Moly huserar mittemot Café Publik och är inredd litegrann som ett vardagsrum, med gulliga små tyglampor, kulörta lyktor och en djungel av blommor – allt dränkt i girlanger.

Vid mitt besök var det nämligen ettårsjubileum för Holy Moly och precis som på vilket barnkalas som helst går saker sönder, glas tappas och någon gråter för att hen inte får sitta i någon annans knä.

Drinkarna serveras av Kirsten Foley, som är bar manager.
”Jag tycker att stället känns ungefär som en tacokväll hemma, med vingliga bord och skitig sydstatsrock. Vi brukar lyssna på vad våra kompisar gillar, sedan bokar vi gig och bygger vår meny baserat på det”.

Menyn består av traditionella mexikanska smårätter, som cornitas, crawfish ceviche, nachos och quesadillas. Till det serveras amerikansk och mexikansk öl, det finns även ett par sorter från Trinidad och Tobago.

Profil: Tacokväll.
Adress: Andra Långgatan 31, Göteborg.
Betyg: 5 av 5.

Till hela recensionen av Holy Moly