Laddar annons
1 May, 2011
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Jürss Mejeri nominerat till Årets Spjutspets 2011

Kerstin och Claes Jürss har förverkligat sin dröm om ett eget företag med kvalitet, lokalproducerat och svensk matkultur i centrum. På tre år har omsättningen ökat med 35 procent och Jürss mejeri i Flen tillverkar idag 20 olika sorters ost. Nu nomineras de till Årets Spjutspets 2011.

Årets Spjutspetsföretag är ett projekt där ett antal snabbväxande och lönsamma lantbruksföretag nomineras och analyseras. Bland de presenterade företagen utses ett, som på ett särskilt sätt kännetecknas av uthållig, lönsam tillväxt till Årets Spjutspetsföretagare. Priset delas ut för sjunde gången och i år kommer totalt sex stycken lantbruksföretag att nomineras till utmärkelsen.

– Kerstin och Claes Jürss kompletterar varandra i sitt företagande. Ett genuint intresse och engagemang kring den småskaliga livsmedelsproduktionen är en stark drivkraft och framgångsfaktor för företagets utveckling. Idérikedomen är stor för hur företaget har möjlighet att utvecklas men samtidigt är deras bestämda mål att bibehålla sin identitet i den småskaliga produktionen där ledord som smak, kvalité och lokal förankring är grunden, säger Susanne Flood, auktoriserad redovisningskonsult på LRF Konsult i Nyköping.

Tävlingen ”Årets Spjutspetsföretag” finansieras av LRF som arrangerar tävlingen ihop med LRF Konsult och tidningen Land Lantbruk. Priset till vinnaren delas ut under LRFs förbundsstämma den 24-25 maj och vinnarchecken är på 100 000 kronor.