Laddar annons
Villa Blanche Picpoul de Pinet - VINKALENDER 8 dec.
8 Dec, 2020

Villa Blanche Picpoul de Pinet - VINKALENDER 8 dec.

Villa Blanche Picpoul de Pinet är från den största vitvinsregionen i Languedoc. Platsen är mellan hamnstäderna Sète och Agde där Picpoul de Pinet AOP även är ett av de äldsta vingårdsområdena.

picpoul-de-pinet-vinkalender-karta

VIN. Villa Blanche Picpoul de Pinet 2019 (2588)

Calmel & Joseph, AOP Picpoul de Pinet Frankrike, 119 kr
Torr, medelfyllig, frisk, grönfruktig, mogen limesmak med drag av örter med en knivsudd mineral. Trevlig med bra längd. Utmärkt, ren, frisk och klingande personlighet.
Betyg: 4

Tänk på – finns i 86 butiker är därmed ett beställningsvin, räkna med en veckas leveranstid.

Servera vinet till den ljuvliga fisksoppan från Bohuslän

Mer om Villa Blanche Picpoul de Pinet

Längs med den grunda sjön Etang de Thau (här utvinner man salt) finns vinområdet som kallas 'Marine'. Ursprungsbeteckningen AOP Picpoul de Pinet omfattar 1400 hektar är även ett av de äldsta vingårdsområdena och den största vitvinsregionen i Languedoc.

Den berömda romeska vägen ”Via Domitia” delar upp området i två större terroir: ett område som växlar Garrigue och tallskog med lite marimt inflytande, vilket gör området både varmt och vått. I söder finns ett mer homogent område, helt täckt av vingårdar, som öppnar sig mot havet. Dess klimat präglas av havsbris och dimma och vars marina inflytande är viktigt då det kontrollerar de dagliga temperaturfluktuationerna samt håller nätterna svala även om det är mycket varmt på dagen.

Druvan Piquepoul mognar sent och har funnits i regionen sedan urminnes tider. Oftast görs vitt vin men det finns även gråa och svarta versioner av druvan varför färgen kan skifta.

VDQS-märket ”Picpoul de Pinet” erkändes 1954 innan det blev Coteaux du Languedoc AOC år 1985.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.