Laddar annons
14 Jun, 2009
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Ny årgång av proffshandlarens bibel, Wine Auctions 2008-2009

Raka puckar hör förvisso hemma i en rink men ska man vara fullständigt uppdaterad på vinvärldens investeringsarena så är det bara raka fakta som gäller. Till vilket pris såldes buteljen?
Hårdvara i den fullspäckade boken är siffror, tabeller och ädla vinnamn, deras utrop och försäljningspriser i SEK, Euro och USD från vinauktioner i Sverige. Och visst blir man nyfiken. Undertecknad blev det direkt och var tvungen att kolla upp en personlig favorit, Champagne Amour de Deutz, ni vet den som är av chardonnaydruver från olika grand cru (finaste=bästa odlingsplatsen) lägen…
Så, då hittar jag 1995 (toppår precis som snäppet vassare 1996) i  d m (som betyder dubbelmagnum och då är 3 L) för 4 500 kr. Vilket kap!! tänker, - varför var jag inte där och kunde bjuda, jag med?
Underhållningsvärdet är med andra ord lika stort som att boken rymmer tusentals uppgifter för frontlinjens kalenderbitare. Resultaten är hämtade från den svenska auktionsmarknaden och med jämförbara auktioner i Danmark, London och New York.

Boken säljs direkt av författaren för 349 kr ink moms, ex frakt. Beställ direkt av Johan Magnusson.