Laddar annons
24 May, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Operakällaren-satsar på den nya generationen gäster

Tidigare under våren, den 18 februari, bjöd Operakällaren in ungdomar upp till 25 år till en kväll med en specialkomponerad meny för 750 kroner per person.

Operakällarens mål och vision är att skapa en härlig mix av åldrar, därför ser man det som viktigt att locka till sig den yngre målgruppen heter det i pressmeddelandet som skickades ut i samband med inbjudan.

Månader har gått och själv hade jag glömt av initiativet som lät intressant och viktigt. Kan själv intyga, som lärare på gymnasieskolans hotell- och restaurangprogram att ungdomars erfarenhet av att äta på finkrog är blygsam. Trist faktum naturligtvis men också en sida av livets verklighet för många, det kostar pengar att gå ut och äta och alla prioriterar vi olika, lägg till att svenskar inte har syd-europeisk restaurangkultur.

Kuvertpriset var satt till 750 kronor per person och Operakällaren hoppades på 60 gäster.

- Tanken att få erbjuda den njutning det är att få sitta i denna anrika och vackra miljö, för alla åldrar och att vi får dela med oss av den kunskap som finns i huset,  är vår högsta önskan, sa Stefano Catenacci som är kökschef när inbjudan gick ut.

Vinbanken har kollat, -hur gick det?

- Över förväntan, vi hade 63 unga som gäster. De hade trevligt, åt och drack varpå de senare gick vidare till Café Opera.

Meny
Lättrökt tonfiskcarpaccio med citrussallad
Stekt svensk oxfile med stuvad svamp, potatistimbal och scharlottensky
Operakällarens citronmarängpaj
Kaffe och små frestelser
Till dessa rätter serverades följande viner;
Rosemount Estate, Semilon Chardonnay 2005
Pata Negra Gran Reserva 1999
Chateau Menota 2005

Jag vill bara gratulera Operakällaren till ett bra initiativ. Trots min egen förutfattade mening om att det skulle vara ett pris som var för högt och därmed få allt till en "flopp" visade sig middagen bli succé. Jag hade därmed helt fel!