Vinbanken har fått ett recept från Café Colette på husets special, en vegetarisk rätt som blivit gästernas favorit.
Laga grönt och mumsigt gott, hemma men kanske smakar det ändå bäst på plats i den mysiga bistron i Gamla stan, Stockholm. Här kan du läsa Restaurangrecension Café Colette från besöket som Daniel Retz gjorde under våren.
RECEPT | Spenat med chèvrekräm, gula & röda betor samt valnötter
4 portion som förrätt, 1 portion som huvudrätt
250 g gulbetor
250 g rödbetor
(koka efter storlek)Honungsvinegrette: 1 dl honung, 3msk dijon, 2dl röd/vitvinäger, 4dl rapsolja, 1dl olivolja, salt/peppar
Chèvrekräm:
350 g chèvreost, 1dl mjölk, 2msk olivolja, salt/pepparRostade valnötter:
250 g valnötter, flingsalt, 2msk honung, 1msk olivolja,
i ugnen på 180 grader250 g ekologisk spenat