Laddar annons
Domaine Louis Moreau i Beine, Chablis
28 Jul, 2019

Domaine Louis Moreau i Beine, Chablis

Vinbanken besökte Domaine Louis Moreau i byn Beine, i Chablis en strålande vacker, men blåsig dag i maj 2019. Vi fick prova viner som fick oss på fall.

Louis Moreau driver familjeföretaget Domaine Louis Moreau tillsammans med sin fru Anne Moreau.

Med en historia av förfäder som slog sig ned i Chablis 1814, som blev förälskade i distriktets viner som snart var anledning till att familjen köpte vingårdar med Grand Cru och Chablis Premier Cru lägen, är framtiden för kommande generationer utstakad kan tyckas. För Louis Moreau var det inte det. Han kunde lika gärna ha stannat kvar i Kalifornien som framgångsrik vinmakare. Nu blev det inte så.

Domaine Louis Moreau äger 5 hektar Grand Cru lägen, varav en monopole, enskild vingård 0,4 hektar stor, Grand Cru Les Hospices i Grand Cru Les Clos (köpt 1904). Den sammanlagda storleken på de egna vingårdarna är 52 hektar med Petit Chablis, Chablis, Premier Cru och Grand Cru.

winetasting-domaine-louis-moreau-beine-chablis-vinbanken

Provning Domaine Louis Moreau

Vi provade många viner, från kvalitet Petit Chablis till Grand Cru Les Clos och Clos des Hospices.

Les Clos 2016

Ljusgul. Frisk, mineral och smör. Mycket koncentrerad. Torr, fyllig, stram, mineral, saltstänkt smak med grönäpplig frukt, uttrycksfull, koncentrerad, nyanserad. Läcker. Ungt vin!
Betyg: 5

Anne Moreau ansvarar för kundkontakter och press avslutar med att visa upp företagets nybyggda besökshus, som ligger vid längs vägen mellan Beine och Chablis.

Direktförsäljningen av vin är stor och ökar säger Anne, och fortsätter, - nu kan vi ta emot vinturister bättre och dom som vill kan också få prova vin.

Liknande artiklar

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons