Laddar annons
Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve 2015 - VINKALENDER 10 dec.
10 Dec, 2020
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve 2015 - VINKALENDER 10 dec.

Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve 2015 är ett rött vin med drakstatus. En fantastisk julklapp för familjens vinälskare och nyfikna upptäckare.

Robert Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve - lägg till att vinet är gott att dricka redan nu, fastän man även kan spara vinet några år till.

. Cabernet Sauvignon Reserve 2015 (92908)

Robert Mondavi, Napa Valley Kalifornien, 1 450 kr
Stor, komplex och nyanserad smak av svarta vinbär, björnbär, torkade örter, ceder, vanilj och en fläkt av tobak. Sammantaget ett intensivt kraftfullt vin med behagliga och mogna tanniner. Utmärkt till en bättre middag, när du har vinälskare på besök eller som julklapp till vinintresserad.
Betyg: 4+

Passar till: nyårsmiddag med en renkalvfilé med en krämig potatis- och parmesanbakelse, eller viltsaltimbocca.

Druvorna kommer till 100 % från den legendariska vingården To Kalon, i Oakville.

Tänk på – finns i bara i 6 butiker, när detta inlägg skrivs (6/12).

Läs mer om vinet på importörens hemsida, 'Storartat vin från en exceptionell årgång'.

Vem var Robert Mondavi

1966 grundade Robert Mondavi sitt Winery i Napa Valley, Kalifornien. Familjen Mondavi är idag en av de mest betydelsefulla och inflytelserika familjerna i vinindustrin, inte bara i Kalifornien utan i hela världen.
Mondavis mest berömda viner görs i Napa Valley, bland andra serien Robert Mondavi Private Selection. Druvorna till kvalitesvinerna i Napa Valley tas från egna vingårdarna i närområdet.

Företaget är måna om arbetet i vingården och att odlingsplatsen har stor betydelse för hur druvorna tas om hand senare under vinmakningen (vinifieringen). Firman äger merparten av den historiska 220 hektar stora vingården To Kalon Vineyard i Oakville plus den 160 hektar stora Wappo Hill Vineyard i Stags Leap. Grundaren och en av vinvärldens stora personligheter Robert Mondavi avled den 16 maj 2008 vid 94 års ålder.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.