Laddar annons
Château du Coing Comte de Saint Hubert - VINKALENDER 11 dec.
11 Dec, 2020
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Château du Coing Comte de Saint Hubert - VINKALENDER 11 dec.

Château du Coing Comte Saint Hubert, av årgång 2010 är en mogen Muscadet de Sèvre-et-Maine, ovanligt och sällsynt.

VIN. Château du Coing Comte de Saint Hubert 2010 (75861)

Véronique Günther-Chéreau, Muscadet de Sèvre-et-Maine Frankrike, 199 kr
Smaken är torr och fyllig av gul exotisk frukt med kärnor av mandel eller om det är aprikoskärnor, en knivsudd vitpeppar och mineral. Lång, nyanserad eftersmak. Läcker med ett underliggande 'krispigt' drag!
Betyg: 5

Tänk på – vinet är i BS, det vill säga beställningssortimentet. Räkna med en veckas leveranstid.

Goda kombinationer, vin och mat, är till exempel fiskgratäng, eller till en mer mogen hårdost.

Här är ett utdrag från Vinbankens artikel om tillverkaren
Veroniqe Günther Chéreau tog över vindodlingarna efter pappan 2003 (minns ni det varma året). Som sin far har hennes vinmakarfilosofi varit klar: tillverkning av autentiska viner med hög kvalitet och distinkt ursprungskaraktär. I dag äger man tre unika vingårdslägen: Chateau du Coing, Grand Fief de la Cormeraie och Château de la Gravelle. I många av egendomens vingårdar växer gamla vinstockar. En hel del, moment och tekniker, lär vara som på “den gamal goda tiden” (arv från pappan).

Det senare är kanske en skröna, eller kanske sant om man frågar Veroniqes dotter Aurore. Direkt efter oenologexamen anslöt Aurore 2010. Mamma är chefen säger Aurore men berättar samtidigt att hon konverterat 25 hektar till ekologiska odlingar, certifierade. Och vinmakarfilosofin är fortsatt glasklar: att tillverka autentiska viner som speglar årgång och odlingsplatsen. Mor och dotter är ett team.

I Muscadet är många odlare är små familjeföretag. Omställningen till ekologisk odling har möjligen varit en guppigare resa men få ifrågasätter längre vikten av hållbar odling.

Vinkalender i samarbete med annonsörer och Renta-chef cookalong, digital matlagningskurs för dig och dina vänner. Vinerna har Vinbanken valt fritt ur importörers portföljer.