Laddar annons
Rosé, vitt och mousserande i tillfälligt sortiment - 19 maj
17 May, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Rosé, vitt och mousserande i tillfälligt sortiment - 19 maj

I lanseringen i tillfälliga sortimentet av rosé, vitt och mousserande den 19 maj har vi ett tjugotal nyheter där 21 Gables Chenin Blanc blir bästa vin men missa inte att experimentera lite med Carezza Lambrusco och ett vitt burkvin som ger positiva vibrationer.

All information om lanseringen av rosé, vitt och mousserande i tillfälligt sortiment 19 maj hittar du i tabellen längst ner. Där hittar du fullständiga omdömen och antal flaskor.

Mousserande Spanien

Sabaté i Coca Reserva Familiar 2013 (94356), Katalonien, 399 kr

Karaktärsladdad doft med aprikos, vinteräpplen, päron, pomerans, rostade nötter och örter. Smakrikt med grapefrukt, äpplen, nybakt bröd, lakritsrot, mandlar, bra syra och lång lite rustik eftersmak med en försiktig sälta. Servera till en tallrik charkuterier och hårda ostar.

Mousserande Österrike

Rosé vitt mousserande 19 maj

Loimer Extra Brut Reserve (90232), WG Fred Loimer, Niederösterreich, EKO, 199 kr

Stor doft med gula äpplen, päron, citrus, mandarin, mandlar och en svag honungston. Smakrikt och karaktärsfullt med citrusskalstoner, nougat, vita körsbär, rökiga mineraler, knastrigt torr, syra och lite sälta. Gjort på 36% zweigelt, 35% pinot noir, 10% grüner veltliner samt chardonnay, pinot blanc och pinot gris. Servera till en panini med mozzarella, tomat och basilika eller en sallad med samma innehåll.

Mousserande Italien

Lambrusco

Carezza Metodo Classico Lambrusco Sorbara (90411), Medici Ermete & Figli, 179 kr

Skimrande rosa och inbjudande med floral och fruktigt pigg doft av hallon, smultron, körsbär och färska örter. Pigg smak med krossade rårörda röda bär, honung och citrusskal. En trevlig och uppfriskande lambrusco som lämnar efter sig fler dimensioner och mer djup tack vare valet av ”Metodo Classico”. Lysande till tilltugg som bruschetta, snittar eller pinchos fyllda med tomatröra, picklad svamp, charkuterier eller laxtartar med kapris.

Lambrusco

Lambrusco di Sorbara Corte degli Attimi (93721), Poderi Fiorini, EKO, 135 kr

Fruktigt och piggt med granatäpplen, smultron, blodapelsin, körsbär, örter och en liten antydan till sötma i eftersmaken. Servera till en tallrik med charkuterier.

Vitt Frankrike

Verget Bourgogne Grand Elevage 2019 (90118), Djuce Wines, 110 kr

Karaktärsfull och områdestypiskt med mogna toner av persika, äpplen, päron, grapefrukt, citrusskal och örter. Snyggt balanserad eftersmak med limeskal, tändsticksplån, mineraler och bra syra. Sydburgundiskt i stilen och dessutom ett bra sådant. Det bästa burkvinet hittills – om det sedan ska kosta 440 kr/liter är en annan fråga (men den här förpackningsformen är dyr) men här finns kvalitet som pekar på potential.

rosé vitt mousserande 19 maj

Hervé Villemade Cheverny Blanc 2021 (92347), EKO, 199 kr

Kryddigt med persika, blommor, gula äpplen, citrus, pomerans, nässlor, kummin, örter, bra syra, krispiga mineraler och bra energi. Trevligt Loirevin gjort på sammansättningen sauvignon blanc och chardonnay. Servera till grillad kyckling med sallad och ramslöksmajonnäs.

Vitt Sydafrika

21 Gables Chenin Blanc 2020 (92293), Spier Wines, Stellenbosch, 229 kr

Stor doft med persika, citrusskal, gula äpplen, vanilj, passionsfrukt och mandlar. Rikt och fylligt men ändå med elegant utmejslad smak med fin syra och bra balanserade ekfat – En Sydafrikansk chenin blanc som kan tävla mot viner både från Bourgogne och Loire med lyckat resultat.

Orange vin Sydafrika

Amphora

Gabriëlskloof Amphora Sauvignon Blanc 2022 (94353), Gabrielskloof, Western Cape, 199 kr

Friskt med pomerans, citrusskal, vinteräpplen, grapefrukt, kalk, honungsmelon, bra balans, lite sträva tanniner, snygg syra och imponerande harmoni för ett ett vin av denna typ. Servera till vegetarisk moussaka.

Vitt Nya Zeeland

Creation Art of Chardonnay 2021 (91284), Creation Wines, Walker Bay, 649 kr

Stort och komplext med äpplen, päron, persika, citrus, blommor och eleganta fat. Smaken är rik och laddad med citrus, smör, bra syra och fina mineraler och mineraler. En välgjord och balanserad chardonnay med lysande harmoni och allt sitter på sin plats utom möjligen prislappen.

Rosé Frankrike

Rosé

Château Vignelaure Rosé 2022 (90666), Coteaux d'Aix-en-Provence, EKO, 179 kr

Ett ungt och aromrikt rosévin med rödbärig frukt av jordgubbar, äpplen, vinbär, smultron, bra syra och en gnutta mogen söt frukt.

Rosé Österrike

Rosé vitt mousserande 19 maj

Umathum Rosa 2021 (93700), WG Umathum, Burgenland, 165 kr

Friskt och aromatiskt med vattenmelon, röda vinbär, körsbär, kalk, sälta och mineraler. Torr, rund och trevlig struktur med lite karaktär.

Rosé Spanien

Muga

Muga Rosado 2021 (92242), Rioja, 125 kr

Frisk och stram rosé med smultron, röda vinbär, blommor och vinteräpplen, bra syra och lite sälta.

[drinklist id="105642"]