Laddar annons
10 Oct, 2017
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Röttorps Bästa Vin | Fyndigt Rött Basvin

De nya vinerna denna vecka på RBV är ett fyndigt rött basvin, elegant grüner veltliner, mogen sauternes, mousserande rosé med anor och en mogen lyxig torr chenin blanc.

Nya viner v41 2017 på Röttorps Bästa Vin

Fyndigt rött basvin

Montepulciano d'Abruzzo Umani Ronchi, 2016 för 70 kronor har just anlänt i sin nya årgång. För varje år blir den lite mer generös och fyllig och lättillgänglig utan att förlora sin seriösa karaktär. Behöver inte eller kanske inte ens bör lagras längre, utan är nu mest för omedelbar konsumtion. Fyndigt bra billigt vin för allt och alla, med karaktär, struktur och längd.

Elegant Grüner Veltliner

Bründelmayer Loisen Berg Grüner Veltliner, 2015 för 179 kronor är en frisk, elegant och innehållsrik exponent för denna härliga österrikiska druva. Lång lättbegriplig eftersmak och också ett bra alternativ för de som vill ha vitt till kötträtter. Mycket intressant vinkaraktär.

Mogen Sauternes

Château Filhot 37cl, för 169 kr per halva finns i det tillfälliga exklusiva sortimentet. Betydande mogen komplex och utvecklad klassad Sauternes med sina femton år på nacken. Innehållsrik, harmonisk och balanserad finessrik följeslagare till eleganta desserter eller anklever till mycket rimligt pris. Mogen utvecklad och ändå rätt fräsch i syran från klassat slott. Innehållsrik och balanserad harmonisk just moget sött vitt vin, med bra koncentration och balans.

Mousserande rosé med anor

Estelado Rosé Sparkling Wine, för 99 kronor för 99 kronor från Torres i Chile är ett mycket speciellt och kul vin gjord på Chiles urvinstock, Pais. Intressant rikt och läckert vin med aningen beskt bra och matglatt slut. Karaktärsfull mousserande rosé..

Stor mogen torr Chenin Blanc

Clos du Papillon Domaine des Baumard, 2006 för 259 kronor. En mogen utvecklad elvaårig torr chenin blanc i toppklass från Loire är ett unikt tillfälle att komma över ett fantastiskt och originellt stort vitt vin. Nu härlig stor fetma och rikedom i mogen utvecklad stil med många originella smak och doft associationer.