Laddar annons
26 Jan, 2012
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Se upp för enkel röd Bordeaux

En av aktörerna som säljer vin idag, indirekt till den svenska vinkonsumenten, är TxB International Fine Wines. Av journalisterna är det Tysklandbaserade agenturföretaget om inte välkända så i alla fall kända och respekterade via de samarbeten de representerar via flera med svenska vinimportörer. Flera är vinhusen, producenterna eller egendomarna som samarbetar med herr Lenz M. Moser vars fingertoppskänsla för fina viner har rykte om sig att vara oklanderligt. Men med Cru Bourgeoisslottet Château Cissac verkar det som om herr Lenz M. Moser prickat in rena rama stolpskotten. Läs recension nedan.

Château Cissac 2007, Cru Bourgeois
Röd mogen. Rostad doft med lätt kolaton. Medelfyllig, mörk fruktsmak med inslag av örter och en liten tobakston.
Omdöme: modern och ung i smaken, förvånande med tanke på mognaden i färgen.
Betyg: 3-

Château Cissac 2008, Cru Bourgeois
Röd, klar. Kola, rostad, mörk frukt. Medelfyllig, stramkärv vinbärssmak, mörk frukt, inslag av örter. Rostade fat, lätt inslag av tobak.
Omdöme: Ung, mycket syrlig.
Betyg: 3-

Château Cissac 2009, Cru Bourgeois
Blåröd. Stram, lätt rostad. Medelfyllig till lätt. Stramsyrlig, kärv och snipig.
Omdöme: uttalat kärv, stram och syrlig. Ung förvisso, men i den trista tappningen av ohjälpligt syradominans. Snipig och torr.
Betyg: 2

Omdöme generellt: kan inte rekommendera dessa viner.

Läs mer om Château Cissac hos Lenz M. Moser.

Ett lyckat samarbete däremot är det mellan agenturen TxB och importören Ward Wines, vad gäller tyska viner från producenten Prinz von Hessen. Inlägget som publicerades under hösten 2011 kan du läsa här.