Laddar annons
Semesterboende med hemma hos feeling i soliga Apulien
6 Jan, 2018
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Semesterboende med hemma hos feeling i soliga Apulien

Bland olivdungar och pinjeträd inte långt från Bari på den italienska klacken ligger en fantastisk gård vars äldsta delar är från 1500-talet. Här bor svenskan Barbro Guaccero sedan mer än 40 år. Tidigare arbetade Barbro med egen konsultverksamhet inom vin, idag hyr hon ut en villa på egendomen och arrangerar matlagningskurser.

Barbro Guacceros kontaktnät är stort, framförallt lokalt hos vinproducenterna. Inte oväntat innefattar en vistelse på il Castelleto en eller annan vinprovning då regionens viner ligger Barbro varmt om hjärtat. Bättre upplägg än så är svårt att hitta för semestertörstande vinvänner!

Hyr din egen villa i Apulien

Villan, som är en del av den anrika gården Masseria Guaccero, kallas ”il Castelletto”, lillslottet, och nog är villan som ett litet slott med sitt torn och tinnar. Där finns plats för åtta vuxna och i fyra dubbelrum. Extrasängar för barn kan ställas in i föräldrarnas sovrum. Läsa mer om priser, prislista il Castelletto.

il-castelleto-pool-tradgard-vinbanken

Hur reser man till Apulien

Internationella flygbolag som Lufthansa och Swissair har trafik till Bari. Från flygplatsen rekommenderas hyrbil. Regionen är fantastisk och det finns mycket att upptäcka inte minst för den konst- och historieintresserade.

Bra tid för besök

Alla månader fungerar utmärkt men bästa tiden är mellan slutet av mars till och med december. Under vintermånaderna januari, februari och en bit in i mars kan det vara ömsom varmt och soligt till rejält kyligt. November är enligt Barbro den bästa månaden för alla som vill stanna en längre period.

Aktiviteter på plats, på il Castelleto

Barbro Guaccero anordnar egna vinprovningar och kan även hålla djuplodande seminarier. Och att besöka regionens vinodlare via Barbro torde vara den bästa dörröppnaren man kan få, då de känner varandra väl sedan många. För alla som vill lära mer om Apuliens kök, de traditionella recepten och matlagningen håller Barbro gärna matlagningskurser.

barbro-guaccero-hyr-villa-i-apulien-vinbanken

Aktiviteter i området

En golfbana finns i närområdet och många genuina och historiska städer och byar som Matera, Europas kulturhuvudstad 2019. Gastronomin bjuder på traktens ostar och olivoljetillverkarna. Och glöm inte vinodlarna som framförallt producerar röda viner av druvor som primitivo, uva di troia och negroamaro i kvaliteter som du aldrig tidigare provat.

Vill du veta mer är du välkommen att besöka hemsidan, Barbro Guaccero. Där hittar du även alla kontaktuppgifter och kan läsa mer.

Mer: Vinbanken har publicerat många recept från Barbro och Apulien över åren, sök dem i receptbanken.