Laddar annons
Linda Bengtzing lanserar egen champagne
21 Nov, 2023

Linda Bengtzing lanserar egen champagne

Kändisarna som lanserat vin på Systembolaget är många. Nu väljer Linda Bengtzing att också ge sig in i branschen genom att lansera en egen champagne. 

Vi på Vinbanken har vid ett flertal tillfällen intervjuat kändisar och belyst ämnet kändisviner. I dag finns det ett 20-tal kändisar som har viner på Systembolaget, men genom tiderna har det funnits betydligt fler än så. Nu väljer nästa kändis att ge sig in i vinindustrin, och det är ingen mindre än den folkkära artisten Linda Bengtzing som nu väljer att lansera en egen champagne.

Ville de Barreau, som är namnet på champagnens, beskrivs i ett pressmeddelande som en sann upplevelse. 

”Med kaxiga florala inslag och dofter av röda bär, överträffar den lätt några av de dyrare märkena på marknaden. Smaken är en harmonisk symfoni av sommarbär, röda vinbär, rabarber, citrus och nyrostat bröd. En cuvée som verkligen imponerar.” 

Linda Bengtzing har varit med och tagit fram såväl champagne som etikett

Linda Bengtzing har enligt pressmeddelandet varit med i framtagandet av champagnen, som till en början kommer finnas tillgänglig i beställningssortimentet på Systembolaget och där kosta 399 kronor. Artisten har även varit med och skapat champagnens etikett ihop med kollegan Mikael Landby. 

Champagnen är ett resultat av ett samarbete mellan importören Sanler Wine, vinkonnässören Peter Lannesand samt artisten Linda Bengtzing. Själva champagnen kommer gå under namnet Ville de Barreau By Linda Bengtzing och kommer från det välkända champagnehuset Pierre Mignon. 

Språklig miss bakom namnet

Bakom namnet ligger en språkmiss då Lindas granne, som är fransk, försökte förmedla det engelska ordet för skottkärra, nämligen wheel barrow, och då blev det plötsligt Ville de Barreau på grund av den franska brytningen. 

I och med lanseringen av sin champagne blir Linda Bengtzing en av få kändisar som faktiskt valt att lansera just en champagne. Hon är dock långt ifrån ensam om att lansera ett mousserande vin bland kändisarna. Sedan tidigare har såväl Lena PH som Måns Zelmerlöw och Tareq Taylor lanserat bubbel med olika ursprung.