Laddar annons
Veckans femhundring - Visst kan Sydafrika producera riktigt bra vin?
23 May, 2024

Veckans femhundring - Visst kan Sydafrika producera riktigt bra vin?

I Veckans femhundring blir vi plötsligt sugna på sydafrikanskt vin när vi ger oss in i butiken den här veckan. Vi hittar dock även två tyska viner från två olika druvor. 

Vi ger oss in i en sval butik för att undvika värmen. Det är löningsfredag, humöret är på topp och vi vill gärna hitta några lite roliga viner på hyllan. När vi spatserar runt i butiken utan en tanke på vad vi är sugna på så slår det plötsligt oss; sydafrikanska viner, hur bra är de egentligen? Visst har vi hört att de producerar riktigt bra viner på senare tid. Vi går mot den sydafrikanska hyllan för röda viner där vi hittar dagens första vin som åker ner i korgen. 

Detta är veckans femhundring

Veckans femhundring är artikelserien där vi kliver in på Systembolaget med 500 kronor på fickan och handlar viner som antingen finns i det fasta sortimentet eller i det tillfälliga sortimentet. Tanken är med andra ord att du som kliver in på ett systembolag ska kunna plocka fram artikeln och få relevanta vintips varje vecka, och det är vintips som inte kostar skjortan, utan vi kommer aldrig köpa viner som ihop kostar över 500 kronor. Ofta hamnar 3-5 viner i korgen och kostnaden brukar landa på mellan 400 och 500 kronor. 

Veckans femhundring - Visst kan Sydafrika producera riktigt bra vin?

Total kostnad denna fredag: 461 kronor