Laddar annons
Ny krog öppnar på Östermalm – siktar på stjärnstatus
24 May, 2024
Uppdaterad: 
24 May, 2024

Ny krog öppnar på Östermalm – siktar på stjärnstatus

Den 4 juni öppnar Restaurant Ergo i hjärtat av Östermalm. Med några av landets mest erkända och erfarna mat- och vinpersonligheter bakom sig siktar de på att nå stjärnstatus. 

Under ett års tid har lokalerna på Artillerigatan 14 på Östermalm i Stockholm totalrenoverats för att vara redo inför öppningen av Restaurant Ergo 4 juni. Bakom storsatsningen hittar vi paret Patrick och Jessica Söderlund. I ett pressmeddelande så uttalar sig köksmästaren Petter Johansson om ambitionen med den nya satsningen. 

– Med Ergo vill vi skapa en informell, varm och levande restaurang. Genom att erbjuda valmöjligheter i menyn kan gästerna skapa sin egen personliga upplevelse, vilket ger en mer modern tolkning av fine dining, säger Ergos köksmästare Petter Johansson. Trots vår ödmjukhet inför satsningen, finns en uttalad ambition inom hela teamet att nå stjärnstatus.

Petter Johansson och Lars Trogen är med i teamet

Petter Johansson har tidigare arbetat på flera trestjärniga Michelinkrogar runtom i världen, som till exempel Gordon Ramsey i London, Frantzén i Stockholm och Zén i Singapore. Som general manager för satsningen hittar vi ingen mindre än vinexperten Lars Trogen som i dag anses vara en av Sveriges främsta vinkännare och som med största sannolikhet inom kort kommer bli Sveriges fjärde Master of Wine då han redan avverkat halva sin utbildning. Vinlistan kommer ha lite extra fokus på Frankrike men beskrivs främst som en vinlista med klassisk inriktning. 

Ergo
Menyn kommer ha en fransk inriktning. Foto: Denise Lanai

Maten då? Den kommer bestå av en modern franskinspirerad avsmakningsmeny som bygger på fem huvudserveringar, där gästerna kommer kunna välja mellan två alternativ vid varje servering. Avsmakningsmenyn kommer även följa säsong, meddelar teamet i ett pressmeddelande. Totalt kommer Östermalms senaste krogsatsning ha 36 sittplatser, men det kommer även finnas en helt egen del för private dining med separat entré och eget kök, och som totalt kan ta emot mellan sex och tolv gäster.