Ett glas rosévin med örtig smak och trevlig mousse passar bra till panerad haloumi med örter.
Fräscha, goda och lättlagade måltider längtar vi efter närdet är sommar. Här ett vintips till panerad haloumi med örter.
Pierre Olivier Rosé Prestige Brut (76086). EKO. BS.
Frankrike, 99 kr
Betyg: 3+
Bubblande, bärig okomplicerad hallonssmak med inslag av mogen persika. Vinet har fått färg efter en kort maceration. Utmärkt för många gäster och festliga tillfällen!
RECEPT | Panerad haloumi med örter
4 portioner
4 portioner mathavre, quinoa, råris eller bulgur
2 haloumi a 200 gr
1 ägg
1 dl panko eller ströbröd
2-3 msk finhackade färkska örter, bladpersilja eller basilika
olivolja til stekningTill servering
1 avokado
1 klyfta spetskå, gärna lila ca 300 g
50 g sojabönor, tinade
1 citron, pressad saft
2 msk olivolja
salt och nymald svartpeppar
1-2 dl tjock yoghurt
chiliflakes och paprikapulver
Gör så här
1. Koka mathavre enligt anvisning på paket.
2. Skär osten i centimeterstora skivor.
3. Knäck ner ägget i en skål och vispa lätt.
4. Blanda panko eller ströbröd med finhackade örter på ett fat. Vänd osten först i ägget och sedan i ströbrödet. Lägg de panerade skivorna på ett fat.
5. Dela avokadon på mitten och ta bort kärnan. Skär i skivor.
6. Strimla kålen tunt med en vass kniv.
7. Fördela mathavre, avokado, kål och sojabönor i fyra portionsskålar. Häll över citronsaft och olivolja. Krydda med lite salt och peppar.
8. Hetta upp några matskedar olja i en stekpanna och stek haloumin tills den fått fin färg och är frasig på bäegge sidor.
9. Lägg upp i skålarna och servera genast tillsammans med tjock yoghurt. Toppa med chiliflaks och paprikapulver.
BILD + RECEPT: Hemköp, kundtidningen Hemlagat.
För fler recept och förslag på mat och vin i kombination, surfa in på receptbanken.