Vin till vegetariska vårrullar med limedipp
Till krispiga vegetariska vårrullar med limedipp vill vi servera ett vitt vin. Gärna av druvan sauvignon blanc och med ursprung från Nya Zeeland.
Toppa med den smakrika dippsåsen, som också är den som sätter ribban för vilket vin vi väljer. Öl-entusiaster har det enklare då många lageröl passar utmärkt bra. Och något av det bästa, middagen är klar på under 30 minuter.
Vi har valt vinet utifrån smaken av lime i maten. Nya Zeeland och sauvignon blancvin är därför helt rätt.
Vin till maten
Saint Clair Pioneer Block 3 2017 (3577), 129 kr
Torr, medelfyllig, aromatisk och frisk smak av äpplen, päron och krusbär med inslag av vinbärsblad och citrussmak. Rökig mineralton. Lång eftersmak. Årgång 2017 är mer europeisk i stilen än någonsin tidigare (inte sagt som bra eller dåligt utan för mer precis smakstil).
Betyg: 4
Recept | Vegetariska vårrullar med limedip, 4 port
2 förpackningar vegetariska vårrullar (à 400 g)
1 lime
3 morötter
100 g ärtskott
4 port ris eller annat gryn
3 msk japansk soja
1 msk ljus eller mörk sirap
Gör så här
Sätt på ugnen enligt anvisning på paketet.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Värm vårrullarna enligt anvisningen på förpackningen.
Pressa limen och blanda juicen med soja och sirap.
Skala och riv eller hyvla morötterna.
Servera vårrullarna med ris, dipp, morötter och ärtskott.