Bakom lucka nummer 4 i Vinbankens Julkalender hittar vi en av årets stora glöggklassiker som är gjord enligt ett gammalt recept från Asti i norra Italien.
I dessa kyliga glöggtider när hyllorna är fyllda rad efter rad, så öppnar vi lucka nummer 4 och hittar en glöggklassiker som år efter år briljerar med sina klassiska smaker följt av diskreta toner av choklad.
Mer om Lucia Choklad
Lucia Choklad görs på barberadruvor från Piemonte. Receptet är framtaget av en entusiastisk lokal konditor i Asti i slutet av 1800-talet. Lucia Choklad är god att värma på enligt traditionell svenskt manér men passar lika utmärkt att drickas rumstempererad, då gärna på isbit. Matcha gärna med julgodis, till exempel chokadtryfflar eller en bit ur Aladdinasken.
Lucia Choklad är en elegant starkvinsglögg med klassisk smak av glöggkryddor och diskreta chokladtoner från rostade kakaobönor. I smaken finns kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära, pomerans och choklad.
Lucka nummer 4 är sponsrad av Oenoforos AB.