Laddar annons
Vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment - 28 april
26 Apr, 2023
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment - 28 april

Lanseringen av vita och mousserande viner tillfälliga sortimentet den 28 april är bra med flera fyndviner. Men lanseringen inkluderar även Roederers Cristal 2015 och Cristallanseringar innebär alltid en kvalitetsmässig höjdpunkt i vinkalendern. Bland de vita utgörs fynden av Clos de Rougemont från Loire, Kellers riesling och Bodega Albamars PAI.

Allt du behöver veta om vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment 28 april hittar du i tabellen längst ner.

Vita och mousserande viner i tillfälligt sortiment - 28 april

Champagne

Cristal

Louis Roederer Cristal 2015 (91806), 2659 kr

Stram elegant frukt med persika, äpplen, citrus, nybakt bröd, spettekaka och färska mandlar. Smaken är pigg frisk och ren med en sprudlande energi, grapefrukt, citronzest, key lime pie, surdegsbröd, flerdimensionell och sagolikt bra. Priset är högt men nu är det Champagne och det är bland det bästa området har att erbjuda.

Mousserande vin - Nya Zealand

Dulcet

Villa Maria Dulcét Methode Traditionelle 2018 (93578), Marlborough, 189 kr

Lätt aromatisk med gula äpplen, blommor, päron, persika, vita smultron och smör. Väldigt balanserad, väldigt lättsvald och härligt citrusinspirerade smaker med bra syra och balans.

Frankrike

Chablis

Chablis Domaine Billaud-Simon 2020 (93574), 272 kr

Varmt mogen men ändå stiltypisk Chablis med äpplen, gråpäron, persika, krossad sten, pomerans, syra, mineraler och lite sälta. Servera till linguine frutti di mare.

Vouvray

Clos de Rougemont 2021 (92457), Domaine Vigneau-Chevreau, Loire, EKO, 199 kr

Ren frisk doft med persika, citrus, gula äpplen, blommor och massor av energi. Härligt frisk smak med underbar balans, bra syra, citronzest, sälta, mineraler och längd. En riktigt välsvarvad chenin blanc som plockar fram det bästa ur druvan. Servera till grillade kycklingfiléer med rostade rotsaker och svamp.

Tyskland

Keller

Keller Riesling Trocken 2021 (90205), WG Keller, Rheinhessen, 185 kr

Ung frisk och pigg riesling med gula äpplen, persika, blommor, lite fläder, citrusskal, gula äpplen, limesyror, sälta och längd. Snyggt, prisvärt och FYNDigt.

Österrike

Vita och mousserande viner 28 april

Rabl Riesling Vinum Optimum 2021 (95321), WG Rudolf Rabl, Kamptal, 159 kr

Varmt aromatisk frukt med äpplen, fläder, päron, persikor och nässlor. Välbalanserad smak med citrusskal, syra och mineraler.

Italien

Arneis

Roero Arneis 2021 (94258), Cascina Luisin, 179 kr

Elegant mogen, lite stram och aromatisk frukt med gula äpplen, persika, päron och citrusskal. Bra balanserad smak med grapefrukt, granit, mineraler, syra och bra längd med lite sälta i eftersmaken.

Spanien

Pai

PAI 2021 (95299), Bodegas Albamar, Rías Baixas, 221 kr

Aromatiskt med äpplen, melon, persika, fläder, gråpäron och citrus. Energirik smak med bra syra, balans, sälta, mineraler och längd. Välgjort och fyndigt prisvärt. Albamar hör till det absoluta toppskiktet av producenter i Rías Baixas och står det ALBAMAR på flaskan är vinet som sämst mycket bra. Det gäller även PAI, men detta vin har inte riktigt samma knivskarpa fokus Albamars övriga viner vilket är ett medvetet val av bodegan. Med PAI har man valt att låta en större andel av vinet gå igenom malolaktisk konvertering vilket leder lite rundare frukt och inte riktigt samma upplevda intensitet i syrorna men det leder också till att vinet kan upplevas mer tillgängligt. Servera till en galicisk fiskgryta.

Australien

Vita och mousserande viner 28 april

Sauvignon Blanc 2021 (94013), Schubert Wines, Wairarapa, 239 kr

Ungt, piggt och friskt med äpplen, fläder, krusbär, grapefrukt, bra syra, mineraler och sälta.

[drinklist id="105350"]