Laddar annons
23 Oct, 2009

Veckans vintips, v 43 -röda boxar, två med buteljfinish

Bag in boxvin är inte mitt förstaval ska jag säga ärligt men det finns trots allt tillfällen när vinerna passar bra. Spännande är den utveckling som sker i produktgruppen och där jag tycker mig se att det går åt antingen billiga, lättdruckna mingelfavoriter alternativt vin som är tänkta att serveras till middagen och därmed har mer kraft och pondus bakom sig. De senare kostar mer, och inte mig emot då kvaliteten håller jämna steg med prisökningen.

Fungerar
6873 Chill Out Sunset Cabernet Sauvignon 2008, Australien, 184 kr
Snäll, mjukmullig frukt- och bärsmak, svarta vinbär, med söta grundtoner och inslag av mynta. Lätt att gilla och typiskt mingelvin ”a la vino de la casa.”
Betyg: 3+

2531 Cardal 2007, Portugal, 187 kr
Lättsam smak med parfymerade frukttoner, inslag av örter och en rund och god sötma. Passar bra som fredagsvin, till gott och blandat från köket om inte av den högre kulinariska skolan.
Betyg: 3+

32411 Allegro Sangiovese Primitivo 2007, Italien, 219 kr
Förra årets extrema fatdominans har i den nya årgången tonats ner rejält till förmån för läcker kärnig Italienfrukt. Enkelt, kärnfriskt vin som inte gör något väsen av sig men kan fungera utmärkt i enklare sammanhang.
Betyg: 3

Som vin i butelj
2574 Periquita 2006, Portugal, 215 kr
Läcker, lätt läderbiten frukt som drar åt det mogna hållet, fikon, med smak av fat. Balanserad.
Passar till höstmat en lördagmiddag med många vänner eller räcker till hela släkten.
Betyg: 4+

2738 Raimat Abadia 2006, Spanien, 238 kr
Mörk frukt, med inslag av violer, lakrits och läder i skön kombination. Mycket vin för pengarna och som sagt, hade ni köpt det i flaska skulle priset ligga på 60 kr per butelj, vilket nog de flesta håller med om är, - peanuts!
Betyg: 4+