Veckans mat och dryckestips: krispig panerad fisk till öl

Favoritmarkera

Vårens krispigaste nyhet heter Fish & Crisp säger pressmeddelandet som dimper ner i mailboxen. Värt att kolla upp med andra ord och som förälder till extremistisk praktiserande vego tonåring ett halmstrå att ta tag i. Mervärdet i serveringsmöjligheterna visade sig sedan vara många gånger större som att min egen middagsvardag faktiskt kan bli både enklare och godare utan någon speciellt stor arbetsinsats. Ibland är det just det, att vinna tid utan att tumma på hjärtligheten i middagsmaten, som är otroligt värdefullt.

Den nya produktserien från Findus, Fish & Crisp, innehåller tre olika varianter av panerade fiskfiléer.  En klar uppgradering av den stora massans bleka fiskpinnars anonyma varande, som by the way, knappast varken kan göra en treåring eller vuxen på något vidare bra mag-humör. Hur kul eller goda är dom, egentligen?

Nyheterna gourmetfiléer, fiskfiléer och fiskpinnar har en patenterad panering som gör ytan fluffig och krispig. Paneringen gör att tillagning sker i ugn eller mikro, bort med hälsoinkräktande stekning och fritering med andra ord.  Smakar det krispigt; – ja, det stämmer verkligen. Fisken är alaska pollock och märkt med ”Fish for Life”. Det är Findus egen märkning för bland annat ansvarsfullt fiske, råvarans härkomst och ansvarsfulla inköp. I dagens läge lär ett sådant uttalande knappast vara något företag går ut med hursomhelst och om det inte skulle efterföljas vilket därmed gör att jag faktiskt litar på informationen.

Fish’ n’chips upplevelsen är inte heller svårfångad när gourmetfiléen serveras med pommes. Öl passar perfekt till dem alla tre varav ett av dem matchade alla tillbehör.

Kul extratips är receptbanken plus bloggen på Findus, matpratet är inte långt borta!

Tillbehör att välja förutom pommes, grönsallad eller kokt potatis.

Remouladsås
1 msk finhackad pickles
4 dl majonäs
1/2 msk hackad persilja
1 msk hackad kapris
1 tsk torkad dragon
1 tskd ljus fransk senap

Potatismos
800 g potatis
2 1/2 dl mjölk
2 tsk smör
salt och vitpeppar, malen
1/2 krm muskotnöt, riven

Mushy peas
1 pkt frysta ärtor
1 liten finhackad lök
2 msk smör

Citronmarinerade bönor
1 brk canellinibönor eller blandade bönor
1/3 dl olivolja
2/3 dl hackad bladpersilja
rivet skal och saft av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm grovmalen svartpeppar

Provad öl på Puben Big Ben i Stockholm
Canterbury Jack Shepheard Neame
Hobgoblin Wychwood (11272), England, 21,90 kronor för 500 ml.

Twisted Thistle ipa Belheaven (bäst till alla tillbehör och varianter)
Eftersom den sista ölen inte finns på Systembolaget kan alternativ från exempelvis Nils Oscar (IPA) passa in.  Smaken ska vara fruktig, ha inslag av lime markerad beska, en lätt sötma och en eftersmak som är besk.

Findus Fish & Crisp säljs i dagligvaruhandeln från februari 2010. Cirkapris för Gourmetfiléer 48, 90 kronor, Fiskfiléer 38,60 kronor och Fiskpinnar 26,50 kronor.

Lämna ett svar