Laddar annons
18 Jun, 2010

Vin till fiskgratäng på veckans matsedel

En kul receptsida är lika mycket tips som veckans vin och matdito. Visst känner de flesta till de stora plus livsmedelshandlarnas egna receptsidor. Men hur det än är, de säljer sitt budskap eller sina varor. Här en sida som drivs av matglada medlemmar, privatpersoner som gillar att laga mat helt enkelt. Och, det jag sett ser mycket lockande ut....

Dessutom, nu är det äntligen dags för en pinot gris! vitt vin av druvan med samma namn och som ofta hittas i franska Alsace men även kan dyka upp i norra Italien, då som pinot grigio...smaken skiftar såklart. I Alsace får vinet utan tvekan en fetma och rondör som om i kombination med fruktsyra, ger en smak och typ av vin som går utmärkt till mat. Sådär i största allmänhet. Jag serverar gärna pinot grisvin vid bufféer för det gör sig utmärkt även till kallskuret kött.

Pinot Gris Réserve (2899), Frankrike, 89 kronor
Medelfyllig torr smak av bl a päron. Tydlig kryddighet och lätt fetma.
Provad: 2010-06-10

Recept lax i ugn. Receptsidan heter Kokaihop!